Jul 24, 2012

ARTIS JADI USTAZ SEGERA PAS - ZED ZAIDI BALUN HAIRIE OTHMAN..!!?
Perjuangan seni dan perjuangan politik adalah dua perkara yang berbeza dan perlu dibezakan demi kemajuan seni tanah air.

Itu reaksi yang diberikan  Presiden Persatuan Seniman Malaysia (SENIMAN), Rozaidi Abdul Jamil.

Pelakon yang dikenali sebagai  Zed Zaidi itu berkata, sebagai seorang artis, mereka haruslah dapat membezakan antara perjuangan seni dengan perjuangan untuk negara.

Ini adalah respon beliau apabila disoal tentang kenyataan kartunis Zunar tentang apabila artis menyertai parti politik, dia tidak lagi bergiat dalam seni sebaliknya hanya berceramah.“Itu hak individu, pilihan raya nak dekat, mungkin dia tinggalkan seketika untuk dahulukan parti dan ideologi mereka, tapi selepas pilihan raya, mereka akan kembali berkarya,” kata Zed Zaidi.

Menurut Presiden Seniman itu lagi, golongan artis menyertai parti politik bukan kerana mereka mahu menambah rezeki tetapi kerana kepercayaan politik mereka.

“ Artis masuk parti politik bukan sebab nak cari peluang rezeki, sebab menjadi artis itu sendiri sudah menjadi peluang rezeki bagi saya.

“Saya menyertai Umno kerana ia lebih dekat dengan jiwa saya. Saya menilai parti-parti yang lain juga, namun, Umno lebih dekat dengan diri saya,” katanya.


5 comments:

Anonymous said...

Kalau org gomen tak boleh masuk politik secara aktif... Artis tak boleh.. Habis siap yang boleh.. Ustaz ustaz haprak PAS sahaje ke.. Yang terus jamin masuk syurga kalau sokong mereka..

Anonymous said...

Memang kalau menyokong perkara yang makruf mmg masuk syurga...tp kalu menyokong kezaliman sendiri mau ingat ler masuk ape... boleh pikir kot sendirik...akai ade cube guna...

Anonymous said...

kakakak..z zaidi ape cite lak....knp salah ke org berubah...dh le hari isu pasal anugerah...dia belakon hampeh..bila org menang dia dengki....

Anonymous said...

PGU = PENYANYI/PELAKON GANTI ULAMA

* beginilah terjadinya dalam parti yang dikatakan isle....ulama di buang bagaikan sampah penyanyi/pelakon di agong2kan bagaikan wali...

Anonymous said...

0ooohh mak 0oooh bapak dunia dah terbalik... memetik lirik lagu kumpulan XPDC... beginilah yang terjadi dalam parti bulatan hamPAS nyoir yang menmgagongkan
Penyanyi/Pelakon/Peliwat/Penzina Ganti Ulama (PGU) tetapi golongan ulama di singkirkan...

Powered by Blogger.