Jun 28, 2012

ULAMA' PAS KECAM TUDUHAN TERBARU GUAN ENG 'LUDAH' HUKUM HUDUD!!
Program "Wacana II Anjuran Roket.Com - 'Benarkah Dasar DAP Mengancam Islam ?' bersama Lim Guan Eng malam tadi dilihat salah satu usaha mempamerkan persepsi dalam usaha meyakinkan pengundi Melayu dan Islam memangkah parti tersebut.

Kenyataan Guan Eng dilihat cukup 'memukau' pengundi2 muda Melayu agar memangkah parti tersebut tanpa sebarang keraguan. 

Namun Guan Eng tidak mampu berkias dalam menyatakan pendirian berkaitan Hukum Hudud. Secara langsung dan berterus terang mengulangi pendirian bahawa DAP menolak sama sekali usaha menaiktaraf Hukum Islam berlandaskan Hudud dan Qisas. Kenyataan tersebut didakwa menyebabkan Ulama' PAS tampil mempersoalkan pendirian DAP yang disuarakan sekali lagi secara terbuka dari Guan Eng seolah2 tidak sensitif akan Dasar Islam tersebut.

Akan tetapi, dalam melapik semula pendirian tersebut, Guan Eng menjelaskan DAP memilih PAS berbanding UMNO kerana bezanya adalah amalan politik rasuah. Adakah Guan Eng benar2 pasti PAS waimah PKR tidak mengamalkan rasuah?


Kenyataan yang pernah dikeluarkan salah seorang Pimpinan PAS mengakui PAS kini telah mula mengamalkan politik wang bermula 2 Pemilihan Muktamar Parti sebelum ini. 

Maka Pimpinan PAS menjelaskan satu jawatankuasa khas pemantauan dikuatkuasakan kerana ianya seolah2 dipertahankan beberapa individu berpengaruh dalam PAS.

Namun sehingga hari ini ianya tidak diambil serius malah terus berusaha keras memperhebatkan lagi kerjasama bersama PKR mengukuhkan pelbagai persepsi palsu terhadap UMNO.


Gun Eng juga seolah2 buta mata akan kepincangan kejadian pemberontakan ahli2 PKR sewaktu Pemilihan Parti tersebut gara2 kerakusan Azmin Ali. Ini bukan sahaja dinyatakan kebanyakan ahli parti malah turut dibongkar bekas calon Timbalan Presiden Zaid Ibrahim.

Katakan sahaja bahawa UMNO sebuah parti yang mewakili kaum Melayu yang dicita2kan Guan Eng untuk meletakkan bangsa tersebut pada kelas ketiga dalam semua bidang terutamanya ekonomi.


Rasuah itu bukan amalan UMNO. Rasuah itu pengamal beberapa individu yang tidak telus dalam memperjuangkan Negara tanpa mengira parti politik.

Dan Jangan jadikan alasan yang tidak munasabah semata2 bencikan dasar perjuangan yang termaktub dalam perlembagaan UMNO.

Apa yang pasti, PAS dilihat menghina perjuangan Islam kerana Parti ini sudah pasti tidak akan dapat melaksanakan Hudud sampai kiamat tatkala mahu terus menghambakan diri merealsasi strategi sulit DAP.


1 comments:

obat herbal said...

postingan yang bagus tentang bULAMA' PAS KECAM TUDUHAN TERBARU GUAN ENG 'LUDAH' HUKUM HUDUD!!

Powered by Blogger.