Jun 27, 2012

MCA 'BANGUN DARI TIDUR' - BAKAL SEPAK PUNGGUNG FUZIAH SALLEH KE MAHKAMAH!!
MCA Kuantan tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan mahkamah terhadap Anggota Parlimen Kuantan dari Parti Keadilan Rakyat (PKR), Fuziah Salleh jika beliau berterusan melemparkan tohmahan dan fitnah kepada Anggota Dewan Undangan Negerinya (Adun) bersabit isu Lynas.

Ketuanya, Datuk Ti Lian Ker berkata, dakwaan Fuziah dalam sebuah portal berita Free Malaysia Today (FMT) semalam bahawa dua Adun MCA yang bercuti ke Australia atas tajaan Lynas dan sekembali ke tanah air mengatakan bahawa kilang itu selamat, adalah satu fitnah.

"Sebelum ini dia (Fuziah) pernah mendakwa kita (MCA) tidak mengambil perhatian dalam isu Lynas, sedangkan Adun Semambu (Datuk Pang Tsu Ming) sudah menyuarakan kebimbangan rakyat ketika projek Lynas Advanced Materials Plant (LAMP) dibentangkan di sidang DUN pada 2008.

"Ketika itu, Fuziah tidak menyatakan pendirian dan sekarang dia pula yang mendakwa jaguh dalam isu berkenaan. Ini jelas membuktikan, dia hanya mementingkan politik daripada keselamatan rakyat," katanya kepada pemberita di Wisma MCA di sini hari ini.

Turut hadir, Phang dan Adun Teruntum, Chang Hong Seong.

Ti berkata, kenyataan Fuziah di dalam FMT semalam bahawa isu Lynas menjadi mimpi ngeri kepada MCA adalah satu perkara yang bukan sahaja menggelikan hati malah ia merupakan satu helah Fuziah untuk lari daripada dihukum rakyat mengenai ketiadaannya di Parlimen minggu lepas.

"Padahal, beliaulah kononnya yang paling bijak sekali mengenai isu Lynas sehingga mengheret rakyat ke jalanan untuk protes, tetapi ketika pembentangan PSC beliau ke luar negara, kononnya untuk belajar strategi pilihan raya dan bekerja, adakah ini adil untuk rakyat yang selama ini menyokongnya," katanya.

Beliau berkata sebagai anggota Parlimen, Fuziah sepatutnya tubuhkan satu jawatankuasa bertindak khas bagi menangani isu Lynas sejak awal lagi.


1 comments:

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Powered by Blogger.