Jun 13, 2012

DENDAM ANWAR.. TUN M AKUI BAKAL DIHERET KE PENJARA JIKA PAKATAN TAWAN PUTRAJAYA..!!








Mantan PM Tun Mahathir Mohamad sekali lagi membalas serangan Penasihat DAP Lim Kit Siang dengan mendakwa dirinya sama sekali tidak gentar jika benar Pembangkang mampu menawan Putrajaya pada PRU13 kelak.

Sambil mendakwa dirinya tidak bersalah, Tun M menjelaskan jikalau benar sekalipun beliau bakal berhadapan dengan kes mahkamah hanya kerana tuduhan palsu yang dikeluarkan Gabungan Pakatan pimpinan Anwar yang jelas kelihatan masih berdendam dengan bekas 'bapanya' itu.

Beliau mengulas kenyataan ketua anggota parlimen DAP Lim Kit Siang bahawa beliau bekerja keras memastikan pembangkang tidak berjaya kerana takut dakwaan salah lalu didedahkan.


"Saya takut pada bentuk salah guna kuasa seperti sudah ditunjukkan oleh seorang pemimpin besar Pakatan yang pegawai polis kanan di pihaknya untuk menakutkan Dr Ristina Majid dan Umi Hafilda Ali supaya menarik balik surat Umi kepada saya."

Dr Mahathir Mohamad pada 31 Mei lalu dilaporkan mendakwa, tindakan Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim mengarahkan pegawai tinggi kerajaan melakukan sesuatu bukanlah perkara yang luar biasa, lapor Utusan Malaysia.

Menurut Dr Mahathir, Anwar ketika didakwa di mahkamah sewaktu menjadi timbalan perdana menteri pada penghujung 1990-an, pernah mengarahkan polis untuk menakutkan beberapa saksi yang terlibat dalam pertuduhan salah guna kuasa dan liwat dihadapinya.

"Selain ini saya tidak takut. Saya selalu berhati-hati untuk tidak menyalahgunakan kuasa yang saya ada sebagai perdana menteri kerana saya berhati-hati untuk meletakkan jawatan dan hilang kuasa pada tahap tertentu.

"Sekiranya saya menyalahgunakan kuasa, pengkritik saya akan sangat teruja dan mendedahkan saya dan memastikan saya disumbat dalam penjara," sambung Dr Mahathir.

6 comments:

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

Bro ini kelab politik lah bukan nya kelab pelaburan kalau kau na untung besau kau pegi tanya anuar ibrahim lah dia banyak duit kita ni "hampih" boleh belah lah, potong stim aja

Anonymous said...

SEKARANG JUGA BOLEH HERET MAHATIR KENAPA NAK TUNGU MENANG PRU 13..BODOH..BAHALOL BABI ANUAR..DAH LAH KURANG AJAR..ZINA BINI ORANG.PELIWAT TAK SEDAR DIRI NAK JDI MENTERI..ANUAR KAMU "pundek wakawali lah" muka cam berok pondan tak sedar diri.! Kamu akan di sula kalau BN menang nanti..!

Anonymous said...

Nurul Izzah tunjuk kebodohan lagi.. Cakap majlis peguam patut dilindungi bukan di kutuk di dalam parlimen.. Tak sedar ke dia siapa yang patut dilindungi.. Image 1400 ahli peguam yang rata rata semuanya tak berotak.. Hanya pandai nak tunjuk pandai, tapi bodoh.. Menjatuhkan image polis malaysia dan sbgnya dengan memberi pandangan yang berat sebelah dan berpihak kepada pembangkang.. Atau lebih baik kita menjaga image polis malaysia yang banyak telah berkorban untuk menjaga keselamatan dan keamanan negara.. Siapa yang mengutuk image polis malaysia kalau bukan mereka fan pembangkang..

Anonymous said...

Cuba selidik.. Polis yang buat salah masa BERSIH 3.0 itu samada telah dibayar oleh pembangkang atau tidak untuk berbuat demikian semata mata untukk menjatuhkan image polis.. Terutamanya yang berlaku diluar kawasan larangan dataran merdeka.. Kenapa mereka hendak berkasar di luar kawasan larangan.. Fikirlah... Tak semua polis di pihak kerajaan untuk menjaga keharmonian negara..

Anonymous said...

Rata rata masyarakat dah bosan dengan ambiga dan geng.. Semakin menjadi jadi.. Nak saman kerajaan pula pasal BERSIH 3.0.. Siapa yang mula dan langgar undang undang disini..

Powered by Blogger.