May 16, 2012

TUN M BALUN BAR COUNCIL AGEN ANWAR - MALAS LAYAN ISU TUNKU AZIZ..!!
Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, hari ini berkata Majlis Peguam sudah menjadi sebuah parti politik kerana perhatiannya lebih kepada politik.

Oleh itu, katanya, Majlis Peguam sepatutnya membiarkan pertubuhan lain mengambil alih bahagian profesional bagi mengelakkan kekeliruan.
 
"Saya fikir sebuah badan profesional perlu memberi perhatian lebih kepada profesion tetapi ia jelas bahawa Majlis Peguam sudah menjadi sebuah parti politik.
 
"Kemudian, kita ada Persatuan Perubatan Malaysia (MMA), arkitek semua jadi parti politik dan kemudian akan ada banyak kekeliruan," katanya kepada pemberita di Yayasan Kepimpinan Perdana hari ini.

Dr Mahathir mengulas satu cadangan untuk membentuk sebuah pertubuhan baru bagi peguam untuk mewakili profesion, kebajikan dan kepentingan undang-undang mereka, memandangkan Majlis Peguam yang ada gagal mempertahankan dirinya sebagai sebuah badan profesional yang berintegriti.

Ketika diminta mengulas tindakan Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim melepaskan jawatannya sebagai Naib Pengerusi DAP, Dr Mahathir hanya berkata:

"Saya fikir daripada awal lagi dia tak sesuai dengan DAP. Saya tak tau pasai apa dia masuk".
 

4 comments:

Juara Wira said...

ini lah tun...beliau memang tak suka bg komen pada benda2 yg tak relevan..tetapi bila diberi komen memang pedas.. fuck off to bar council... tubuh parti je la bangsat.. parti baruah ambiga......

pakwadin said...

Dia org ne kena tubuh parti politik lepas tu Ambiga jd presiden seumur hidup masuk betanding tengok boleh jadi kayu pengukur depa kuat ka atau nak hilang duit pertaruhan-baru ada akai-berkata hanya pada yang benar -Tahniah TUN.

Anonymous said...

Kumpul lagi ramai ramai depan rumah ambiga.. Apa kata depan rumah a samad said pulak..

Anonymous said...

bar pundek!

Powered by Blogger.