May 31, 2012

TERBARU.. SPRM PUTUSKAN SHAHRIZAT TIDAK TERLIBAT DALAM NFC..!!Alhamdulillah.. Berkat kesabaran Shahrizat dan doa dari puluhan ribu golongan yang bergelar ibu dan isteri. 

Siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil mengenai pemberian pinjaman kerajaan RM250 juta kepada National Feedlot Corporation NFCorp ditutup selepas mendapati tiada pembabitan bekas menteri itu.


Perkara itu dinyatakan Pengerusi Panel Penilaian Operasi (PPO) SPRM, Tan Sri Dr Hadenan Abdul Jalil dalam sidang akhbar di sini, sebentar tadi.

“Kami mendapati beliau (Shahrizat) tidak terbabit dalam proses pemberian pinjaman itu.

“Keputusan untuk memberi kontrak kepada syarikat berkenaan dan pemberian pinjaman tidak membabitkannya (Shahrizat)," katanya.


Kes Mahkamah berkaitan isu NFC diputuskan hanya melibatkan suami beliau Datuk Dr Mohamad Salleh Ismail.

4 comments:

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anak Lenggong said...

KUALA LUMPUR 31 Mei - Mahkamah Tinggi di sini hari ini membenarkan bekas Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil meminda pernyataan tuntutan samannya terhadap Ketua Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR), Zuraida Kamaruddin dan Pengarah Strategi PKR, Mohd Rafizi Ramli.Hakim Vazeer Alam Mydin Meera membuat keputusan itu berikutan tiada bantahan daripada Zuraida dan Mohd Rafizi.Shahrizat diwakili peguam Datuk Ahmad Redza Abdullah manakala Zuraida diwakili peguam Razlan Hadri dan peguam Ranjit Singh bagi pihak Mohd Rafizi.Pada 19 Jan lalu, Shahrizat memfailkan saman terhadap Zuraida dan Mohd Rafizi berhubung kenyataan yang didakwa memfitnah beliau berhubung isu projek Pusat Fidlot Nasional (NFC).Shahrizat menuntut ganti rugi am sebanyak RM50 juta dan RM50 juta lagi bagi ganti rugi teladan dan teruk daripada kedua-dua defendan.

....Lepas ni kita tengok cam ner mak lampir meloncat..entah2 kain terlondeh pun tak sedar kut..nak harap abang nuar dan azmin naik brahi.tak mungkin sebab 2 penyangak ni tak berselera tengok body mak lampir...

Sijantan gebu Rafizi pulak sekarang kita tengok camner terer nya dia sebab bukan kes ni sahaja dia terperangkap tapi bank negara pun tengah siasat kes dia dedahkan maklumat akaun suami shahrizat..sekarang ni puak yang suka menabur fitnah ni baru tau langit tu tinggi ke rendah..

Cuma aku nak nasihatkan mak lampir tu baik ko pergi berbogel dibkt belacan..mungkin leh sejuk sikit kut..

Anonymous said...

Saman jangan tak saman. Kasi ajar sikit sama dia.

Anonymous said...

Bukan macam di bangsat tu. Mane ada berani nak saman Datuk Trio atau Umi Afilda, TIBAI atau RPK. Dia mane ada teloq. Harapkan bengkok aje.

Powered by Blogger.