May 4, 2012

PERGI MAMPOS DGN. KERAJAAN PERPADUAN..!!? - NAJIB AKHIRNYA BALUN HADI AWANG.







Datuk Seri Najib Tun Razak menyifatkan kenyataan Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang bahawa pakatan pembangkang akan meminda Perlembagaan Persekutuan yang ketika ini meletakkan Islam sebagai agama rasmi kepada Islam sebagai addin, hanyalah cakap politik semata-mata.

Perdana Menteri berkata Abdul Hadi hendak menjadikan Islam sebagai "way of life" (satu cara hidup) tetapi "way of life" (cara hidup) sahaja tidak boleh menjadi undang-undang.

"(Dalam perlembagaan negara) Islam adalah agama persekutuan. Daripada situ kita boleh bangunkan Islam melalui dasar dan institusi yang kita wujudkan supaya Islam jadi addin atau sebagai cara hidup. Jadi tak perlu pinda perlembagaan," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Karnival Komuniti 1Malaysia Negeri Kelantan di Padang Pusat Sivik di sini, hari ini.




Baru-baru ini, Abdul Hadi dilaporkan sebagai berkata pakatan pembangkang akan meminda Perlembagaan dengan menggantikan 'Agama Persekutuan' pada Islam kepada 'Agama Addin' yang sekadar melibatkan skop cara hidup masyarakat Muslim di Negara ini.


Pindaan tersebut juga secara tidak langsung bukan sahaja membataskan sebarang penambahbaikan, akan tetapi secara tidak langsung menidakkan Islam diletakkan dalam mana2 institusi Perundangan Negara termasuklah Perundangan dan Enakmen Syariah  yang kini digunapakai Kerajaan sekian lama.

Najib berkata kenyataan Abdul Hadi itu adalah perkara baharu setelah Pas membuat pelbagai perubahan dalam dasar mereka.

"Mula-mula nak negara Islam. Atas desakan DAP tukar negara kebajikan, lepas tu timbul balik hukum hudud. Kini timbul pula nak pinda perlembagaan nak jadikan addin. Ini dah dapat tentangan DAP sekarang. Perlembagaan sekarang dah cantik...tak boleh nak pinda sewenang-wenangnya," katanya.





 Hadi Awang didakwa pernah mengarahkan beberapa wakil Pimpinan Parti menemui Pemimpin UMNO selepas selesainya PRU12 yang lalu bagi membincangkan pembentukan Musyawarah yang mampu merealisasi sebuah Kerajaan Perpaduan (UG).

Ianya disusuli jawapan keras dan amaran dari Diktator Pas Nik Aziz Nik Mat terhadap Pemimpin2 kanan Hadi Awang selang beberapa hari respons positif dikeluarkan dari pihak UMNO berkaitan cadangan Presiden PAS tersebut.

Hadi Awang telah menarik semula keputusan tersebut menerusi 'ugutan konspirasi' dari Kumpulan Pro Anwar Parasit PAS dengan kejayaan menumpaskan Pimpinan Pro Ulama' di dalam Barisan Kepimpinan PAS Pusat pada Pemilihan yang lalu.



10 comments:

Anonymous said...

pinda dulu dalam perlembagaan atau undang2 tubuh negeri di pulau pinang..apa ada hal

kalau menang Putrajaya, jgn risau PAS tentu tak der suara pun.

Anonymous said...

hadi ulamak terompah....hadi seorang yang tak cerdik atau bodoh sangat bodoh,malah lebih bodoh dari lembu...sori!!!!

KontolMu said...

Tahap otak Hadi Awang tak ubah macam sejenis haiwan berkaki empat yang meragut rumput di tengah padang. Rasanya otak haiwan tu lebih bagus dari otak Hadi Awang. Patut dah lama PM kata pergi mamposlah Hadi Awang.

en.muniandy said...

read this, PART 1
the true agenda. please post everywhere. ini fiction, tiada kena mengena dengan yg hidup dan mati.
Anwar ada sign pack sama spore. Spore dah sangat desperate sebab dah tak boleh expand. Sooner or later rakyat dia akan memberontak. Dia, anwar, dapat funding from spore true a proxy controlled by sporean goverment. DAP tahu pasal plan ni sebab PAP dah deal sama guan eng . bila anwar menang, DAP kasi dia jadi PM dgn syarat nanti anwar ajak spore joint Malaysia balik. Putrajaya abandoned dan Iskandariah replace putrajaya. Condition spore masuk dia akan share memerintah Malaysia. Power majlis raja2 akan di limitedkan atau slowly di hapuskan macam kota gelam. Malays and other bumiputeras will lost everything. Malaysia bukan lagi sebuah Negara islam dan tanah melayu is GONE! PAP and DAP will merge. Silap2 MCA masuk sekali sekali. Christian and zionist group support this. They have participated and invested as well. Semua riot funded by them. Yang tak dapat apa adalah PAS. Tapi diorang perasan diorang hero. Paling bodoh sekarang adalah PAS. They are such a confused party yang participating to reform Malaysia to become unislamic and republic kind of country. So Christian will start from within dan outside.i'm not against the religion or other religious believes,but why are this people SO RACIST and using christian as a tool of politics? They have pact with paderi2 cina dari sabah dan Sarawak to opposed anything from the existing government. Jews and western countries through democracy and anwar. Spore through anwar..
And also, diorang tak kasi Malaysia power up the nuclear facility like any other muslim country worldwide. Sama la macam iran. For the time being, Malaysia is still labeled as a muslim country. They are afraid that we will get industrialised soon and have a proper power management. It is because Malaysia have its own uranium resources. We can excel indeed like japan. Things will change until we take over we have made republic, no longer a muslim status and pro to the western ideologies. They (western and cina2 ni) know that malaysia is a rich and strategic country. That is why they prefer Malaysia instead of Somalia or Nigeria etc. etc. Unlike Indonesia or other neighbours nearby, they have not as lucky as us. Not forgetting, SEA tinggal Malaysia sama brunei saja ada raja. Thailand ada king dan mat salleh tak trust thais. Thai people trust their king more. Like what happen during ww2. They did to the allies and let Japanese go through.
The issue india balik india, cina balik china dan Malaysia belongs to the orang asli are merely propaganda. The whole SEA is being called malay archipelago. They belong to the brown skin people ( i.e Malays, indons, phillipines, borneo, Sulawesi etc.) up to Thailand, laos, Cambodia and vietnam regardless of what religion and believe. The same people that built Borobudur, Angkor watt and more other historical sites. They are making things up to demoralized our believe. Jangan tipah tertipu.

en.muniandy said...

Read this, PART 2
Our history was written by the mat salleh. They are the same people that loot and rape this country through companies like EIC in the past. I’m not surprise if they are doing it again in a different way. Prior to 1400, genuine info is lost. They said that parameswara discovered Melaka. He is from Palembang. But did you know that Angkor watt is also built by parameswara? Nothing seems to tele now eh? Or different person same name or he went into time tunnel.. enough la for all this bullshit.
Malays, wake up. NEVER VOTE OPPOSITION! Least but not last, check dyslexia on the internet. Most of the Malays are having this problem. I’m not sure it is a genetic problem or else. (too much belacan and pedas maybe? Hmm..) We can absolutely tackle this.

This is how we are treated soon. You can thank Malays in PAS and PKR for their contribution.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=orcJI0kaHhg

oh, btw. malays yg suppport bersih apasal tak tanya pasal diskriminasi gaji dan penindasan melayu dan bumiputera di tempat kerja terhadap you oleh you know who la? diorang sanggup ambik foreigners dari bayar gaji yg sepatutnya kat korang. ini korang boleh kasi bersih ka? btw, you are what you eat.

Abang Sayang said...

Utusan Malaysia Wajib Tubuhkan segmen... sex - gay dan lesbian jika mahu tingkatkan jualan ( Lihat sendiri bukti Transformasi 1 Malaysia Berjaya )
1~BUKTI 1
2~BUKTI 2
3~BUKTI 3
4~BUKTI 4 (new)
5~BUKTI 5 (new)
6~BUKTI 6 (hot)

Jangan segan2... Utusan Malaysia Pasti Boleh Buat!!



Sumpah Aku Akan Lingkupkan Putrajaya Jika Generasi Muda Terengganu Tidak Jadi Perdana Menteri Ke-7 Tanpa Perlu Berdolak-dalik!!
(Bukti kukuh)
1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
4 ~ http://www.selatanonline.net/v1/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3155

hangkedee said...

Nak tanya bila nak tarik balik fatwa KAFIR ularsemak hj hadi awang alisalam

Anonymous said...

Hadi tak bodoh. Wali Selipau pun tak bodoh...

TAPI YANG BODOH ADALAH PENGANUT2 AGAMA PAS SEKALIAN.

Anonymous said...

'Berdasarkan kepada Perkara 3(1) Perlembagaan, agama Islam ternyata diberi kedudukan yang istimewa berbanding agama-agama lain di negara ini. Ini terbukti apabila undang-undang tertinggi ini menyatakan bahawa Islam adalah agama Persekutuan manakala agama-agama lain pula bebas untuk dianuti dan dipraktikkan oleh penganut-penganutnya. Dalam konteks negeri-negeri pula, hampir kesemua Perlembagaan negeri-negeri memperuntukkan bahawa Islam adalah agama rasmi negeri di samping jaminan kebebasan beragama terpelihara sebagaimana dalam perlembagaan. Peruntukan seumpama ini merupakan kesinambungan kepada apa yang wujud dalam perlembagaan bertulis negeri-negeri Melayu sebelumnya seperti Perlembagaan Negeri Johor 1895 dan Negeri Terengganu 1911. Apa yang menarik untuk diberi perhatian ialah peruntukan mengenai Islam ini diberi keutamaan dari segi urutan peruntukan dalam perlembagaan.'

tok lebai hadi lupa bahawa negara perlukan agama rasmi sebagai penanda aras negara itu islam. dengan meletakan atau menukar agama kpd cara hidup islam dalm perlembgaan adalah sesuatu yg sgt berbeza sekali. contohnya, "agama rasmi persekutuan agama islam. cara hidup islam adalah agama persekutuan."jd yg mana satu menunjukan islam sebagai agama rasmi.?mengarut sunguh pak adi ni. cara hidup islam telah diamalkan oleh seluruh umat islam diseluruh dunia. bukn saja di malaysia. tetapi agama negara ditentukan oleh perlembagaan dalam sesebuah negara. memang cetek pemikiran hadi.dia lupa bhw dgn menukar perlembagaan seluruh pentadbiran yg berkaitan dgn islam akan hilang kuasa. cakap tak pikir dulu macam ni mudah kata haru biru lah negara.tp mereka akan jadikan umno dan kerajaan sbgai kambing hitamtgoklah nati..lebai malang ni nak perhatian dek krn bersih tak menjadi bersit tapi jadi bershit.

tipah tertipu said...

Omg

Powered by Blogger.