May 13, 2012

ANGKARA PKR.. SELANGOR SIFAR AIR 2 TAHUN LAGI!!

Selangor bakal berdepan masalah kekurangan bekalan air yang serius dalam tempoh dua tahun lagi jika kerajaan negeri tidak mengambil sebarang langkah mengatasinya dari sekarang.
  
Malah pihak Syabas telah mengemukakan maklumat terperinci berhubung kawasan yang kini dilanda masalah air yang serius kepada semua pihak terlibat termasuk kerajaan negeri.


 


Jika Kerajaan Negeri pimpinan Khalid Gagap tidak percaya, mereka boleh cabar data-data ini. Hantarlah mana-mana konsultan dari luar untuk periksa data air yang kita proses.

Fakta ini tidak boleh dinafikan. Kalau keadaan dah bertambah teruk masa itu nanti, nak cakap apa pun pada rakyat sudah tiada gunanya

Kerajaan Selangor mesti segera menyelesaikan isu itu termasuk dengan melaksanakan projek Loji Langat 2 dengan Kerajaan Persekutuan, yang bertujuan menyalurkan air mentah proses dari Pahang ke Selangor.

 

1 comments:

Anonymous said...

Kerajaan selangor sekarang tunggu lepas PRU.. Jika dia menang boleh buat banyak untung... Jika kalah baru nak cerita balik dgn kerajaan persekutuan..

Powered by Blogger.