Apr 16, 2012

TUN M CABAR GENG ADAM ADLI PULANG BALIK WANG PTPTN!!








Tun Dr Mahathir Mohamad berkata pelajar yang mahu Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) dihapuskan sepatutnya memulangkan pinjaman mereka atau tidak mengambil pinjaman itu, bukan mengadakan tunjuk perasaan di jalan raya.

Bekas Perdana Menteri itu berkata mereka yang mencadangkan agar kerajaan menghapuskan PTPTN pula perlu mencari jalan untuk memberi bantuan kewangan kepada pelajar berkenaan.

Kata beliau, penghapusan PTPTN akan memberi kesan, bukan saja terhadap kos pendidikan, tetapi juga dalam pengagihan kemudahan yang turut memberi manfaat kepada golongan berada.

"Kalau anda hapuskannya, anda perlu menggantikannya dengan yang lain, yang mungkin melibatkan kos lebih besar, contohnya memberi pendidikan percuma kepada setiap orang. Dalam hal ini, golongan kaya juga akan menikmatinya," kata beliau kepada pemberita di sini hari ini.

Terdahulu, Dr Mahathir mempengerusikan sesi perbincangan strategi peringkat tinggi kumpulan terpilih bertajuk 'Pemacu Landskap Baru Ekonomi Di Persada Negara dan Global - Dilema Sektor Swasta Malaysia', anjuran Dewan Perniagaan dan Perindustrian Kebangsaan Malaysia di sini hari ini.

8 comments:

Anonymous said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

mmg pumimak dorg tu...tak tau malu..klu sa jd bapak dorg pun sa malu oh...mana bapa2 dorg ni tak pandai jha anak ka...tau bikin je tapi yak pandai ajar kenqng budi...mmg pukimak la skali lagi....

Anonymous said...

MINTA IZAT umno PULANG BALIK DUIT NFC RAKYAT YANG DICURI.

DUIT RAKYAT BUKAN DUIT umno.

PENGKIANAT ANAK MELAYU. LEMBU RAKYAT PUN CURI.

umno LOW CLASS

Anonymous said...

Ya...mmg patut dia pulangkan balik...sama juga dgn maruah si saiful yang kena liwat tu serta maruah kak wan yang dicurang oleh lakinya yang jadi pelakon video lucah dgn amoi china tu....
wang yg dikumpul waktu hebat reformis dulu patut dipulangkan balik dgn rakyat...ni vip PKR kaya raya dan boleh buat rmh mewah...blh selalu melancong kuar negara...siap anaknya ada rmh di usa...cakap tak serupa bikin....

Anonymous said...

duit 100b untuk bumiputra tu tak nak pulang balik ke tun m..

Anonymous said...

Melihat gambar dua tokoh politik negara masing masing sedang tersenyum membuat saya terpegun dan berfikir sejenak. Pada saya senyuman Tun Mahathir itu merupakan yang lebih ikhlas dari senyuman Nik Aziz. Sementara Tun senyum melebar dengan menampakkan giginya yang cantik berbaris, Nik Aziz pula hanya mampu senyum meleret seolah olah ada sesuatu yang difikirkannya atau yang sedang disembunyikannya. Mungkin beliau ada banyak hal yang mahu difikirkan dan yang mahu diuruskan, atau beliau mempunyai masaalah komplikasi dan kekelam kabutan (complications and confusion kerana memegang 2 tugas penting iaitu sebagai politikus dan pandakwah ugama. Sebab itu kita sering melihat Nik Aziz mempolitikkan ugama. Sehinggakan persoalan aqidah pun beliau lacurkan demi kepentingan politiknya. Contohnya membenarkan pengunaan kalimah Allah oleh ugama lain dan memperlekahkan kebesaran junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w. Saya rasa adalah lebih baik jika Nik Aziz boleh mengugamakan politik dengan melakukan perkara perkara sebaliknya. Mungkin dengan cara itu akan ada orang orang Cina DAP yang akan terpengaruh dan memeluk Islam. Jika Nik Aziz ingin tersenyum seperti Tun, saya cadangkan beliau lepaskan salah satu dari tugas beratnya itu dan pilih samaada hendak berjuang sebagai pendakwah ugama dan tinggalkan politik atau berjuang didalam arena politik dan tinggalkan usaha usaha mendakwah. Dengan ini saya rasa kehidupan Nik Aziz akan lebih terurus. Dan Kelantan akan lebih maju. Salam dari MM NATAR Subang Jaya.

Anonymous said...

Main tibai cakap 100b.. Macam budak budak aje.. Anwar bila pula nak pulang duit 200b yang disonglap masa krisis ekonomi 1997 masa dalam kerajaan malaysia.. Duit itu yang diperlacurkan sampai sekarang untuk PR..

Anonymous said...

Eh tak tahu ke senyup tutup mulut tu digalakkan oleh ulama PAS.. HARAM NAMPAK GIGI.. tak caya tanya nik aziz..

Powered by Blogger.