Apr 3, 2012

REFORMIS DEDAH KAK WAN PERNAH UGUT 'PERILAKU' SHAMSIDAR!!

 Bekas Pengasas Parti Keadilan Rakyat (PKR), Ng Lum Yong mendedahkan bahawa Presiden PKR, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail dan isteri Timbalannya, Shamsidar Taharin tidak berkomunikasi antara satu sama lain.
  

Lum Yong membuat kesimpulan itu berdasarkan pemerhatiannya selama 12 tahun dalam PKR sebelum meninggalkan parti itu untuk menyertai MCA pada Januari 2011.

Menurut beliau, riak wajah Shamsidar pernah dilihat berubah apabila bertembung dengan Wan Azizah yang juga isteri Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam majlis-majlis anjuran parti berkenaan.

"Seolah-olah ada sesuatu yang tidak kena antara Wan Azizah dan Shamsidar pada ketika itu. Bagaimanapun, saya kurang pasti status hubungan mereka selepas keluar PKR," jelasnya kepada Utusan Malaysia ketika dihubungi di sini hari ini.

Sebelum ini sekitar 1999 seorang Jururakam Video sebuah Stesen TV Antarabangsa pernah meminta Wan Azizah menjemput Shamsidar Taharin untuk hadir ke rumah beliau seterusnya menyertai sessi rakaman temubual Presiden PKR itu bersama Stesen TV tersebut. Wan Azizah yang pada mulanya mengatur pertemuan itu pada mulanya dilihat mesra di hadapan Video sepanjang rakaman.

Akan tetapi beliau mendakwa kemesraan kedua2nya dilihat seperti lakonan setelah tamat sessi rakaman

Mereka berdua kata Jururakam Video itu tidak bertegur lantas Shamsidar terus keluar dari rumah Wan Azizah tanpa sebarang maklum balas.

3 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Jangan hanya dek imbuhan wang yang tak seberapa dan posisi jawatan yang sementara,anda sanggup menyebarkan berita yang belum pasti kebenarannya.Bayangkanlah bagaimana mungkin anda menyuapkan hasil dari sumber yang menjijikkan ini ke mulut ahli keluarga anda.Bersegeralah untuk bertaubat dan hadirkanlah diri ke majlis-majlis ilmu supaya diberikan panduan untuk anda melihat dengan mata hati yang mana satu kebenaran dan yang mana satu kebatilan.

Anonymous said...

Betul bro....aku sokong mereka ini bertaubat, tapi sebelum mereka bertaubat...mereka yang dituduh harus dan wajib menyelesaikan masalah ini di mahkamah bersama dgn penuduh mereka..betul tak..sebagai org luar, hanya org dalam yang tahu lebih dalam...tepuk dada tanya selera...SELESAIKAN DI MAHKAMAH KERANA MEREKA SEKARANG DAH DIHAKIMKAN OLEH RAKYAT MEMANG BERLAKU SKANDALS...SEPERTI KATA TOKOH PEMBANGKANG...RAKYAT HAKIM

Anonymous said...

gua pun sependapat dgn anda berdua.....selesaikan di mahkamah......
atau gunakan kuasa ketiga menurut ketua pembangkang.....hakim rakyat......?
? ? ?*#;+)
pagi pagi muntahkadarah todi..................

Powered by Blogger.