Apr 30, 2012

PAS MAKIN GILA TALAK - UGUT KERAJAAN RUSUHAN BERSIH 4.0 PULAK!!
Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang memberi amaran perhimpunan lebih besar berbanding Bersih 3.0 akan diadakan jika kerajaan enggan memenuhi tuntutan agar disediakan persekitaran bagi pilihan raya bebas dan adil.

"Jika sekiranya tuntutan rakyat kekal tidak didengari, kita sedia menganjurkan perhimpunan lebih besar dengan jumlah berganda daripada Bersih 3.0 sehingga protes kita terhadap kekotoran pilihan raya diterima.

"Kita mahukan perubahan kerajaan dalam keadaan aman dan matang sebagaimana amalan negara-negara maju yang telah matang amalan demokrasinya," kata beliau dalam satu kenyataan dikeluarkan hari ini.

Bersih 2.0 diadakan Julai lalu. Perhimpunan semalam adalah susulan kepada Bersih 2.0 bagi menuntut pembaharuan sistem pilihan raya.

Ia diadakan kira-kira sebulan selepas Dewan Rakyat meluluskan laporan akhir Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen.

Kenyataan hari ini dikeluarkan susulan perhimpunan Bersih 3.0 yang diadakan di ibu negara semala, yang menarik ribuan peserta, tetapi berakhir dengan insiden ganas.

Abdul Hadi yang juga Ahli Parlimen Marang berkata, bagi pihak pimpinan Pas, "saya mengucapkan terima kasih dan tahniah kepada seluruh ahli dan penyokong yang telah berjaya mengikut arahan pimpinan sehingga Bersih 3.0 berjaya diadakan dengan jayanya."

Katanya, ahli-ahli Pas telah menunjukkan komitmen bersungguh, sehingga jumlah yang ramai berjaya hadir dan bertugas dengan baik khususnya anggota Unit Amal.

"Begitu juga rakyat yang datang dari pelbagai latar belakang politik dan tidak berparti juga turut menjayakan," katanya lagi.

Abdul Hadi berkata, beliau sempat berjalan bersama rakyat dan pimpinan Pakatan Rakyat dari Masjid Negara hingga ke tengah bandar raya Kuala Lumpur.

"Saya bersyukur kepada ALLAH SWT dan moga semua yang menjayakan diberi ganjaran oleh ALLAH.

"Dalam masa yang sama saya mengucapkan terima kasih dan tahniah kepada rakan Pakatan Rakyat yang ikut serta dan NGO-NGO yang memulakan himpunan sehingga tercapai kejayaan lebih besar daripada Bersih 2.0," katanya lagi.

Abdul Hadi menambah, pihaknya mahu kerajaan segera melakukan perubahan dalam demokrasi di Malaysia.

"Segera bersihkan daftar pemilih, bebaskan media dan lain-lain amalan demokrasi.

"Jangan tulikan telinga dengan protes besar rakyat kelmarin (semalam)," katanya lagi.

12 comments:

Anonymous said...

PASTOR TO ALL. PAS MAKIN LAMA MAKIN MELUAT SERTA MELIWAT. APTB# TAPI BAGUS DOK ADE.. BUAT CERMINAN BUKAN IKUTAN OK.. SELAMAT BERAMAL.

Anonymous said...

sila lah bt hadi awang...

sikit pun kami tak heran...

jumlah korang bertambah...
polis pun bertambah...

keta waja hancus...
polis pinjam keta kebal...

perusuh pakai kayu baseball...
polis pakai pistol...
gangster umno pakai parang,kerambit...

korang pakai warna kuning...
kami pakai warna biru...

ingat la hadi awang...
lagi ramai org yg ko kerahkan tu lagi banyak mungkin mati...

jgn cabar kuasa undang2...
cukup la ko sorang otak udang...

pejuang hamas...

Anonymous said...

Sedih dengan perubahan pada hadi....
Mengejar dunia mengenepikan tuntutan akhirat. Sebagai pemimpin parti yang konon nya berlandaskan Islam hadi telah gagal, gagal selama-lamanya. Begitu juga dengan kesemua barisan pemimpin pas...aku harap kamu semua bertaubat dan kembali kepada jalan Allah..semoga kamu semua mendapat haidayat...tetapi kalau Allah dah tutup pintu hati kamu semua, terima lah denga redha yang kamu akan dibalas dengan setimpal nya diakhirat nanti..

jo said...

Bagus juga kalau ada bersih 4...ikut cina no. 4 nih no sial...satu lagi lebih banyak topeng buruk yang mengaku ulamak nih terbukak...

Anonymous said...

Aku rasa akta perhimpunan ni perlu ditambahbaik dengar kadar segera. .. Ramai kanak kanak dibawa untuk berdemo.. Mereka sepatutnya berada dirumah dari menyertai perhimpunan sebegini.. Mereka akan terdedah dalam bahaya jika sesuatu yang buruk berlaku... Mereka ini juga secara tidak langsung telah diajar dengan budaya jalanan ini..

Anonymous said...

LANGSUNG AKU TAK RESPECT SEBAGAI PEMIMPIN PASD!!!!
HADI AWANG DAN ANUWAR ADALAH MUSUH NEGARA!!!!!
MEREKA WAJAR DILUPUSKAN DARI BUMI MALAYSIA!!!!

Anonymous said...

AMBIGA CUBA UNTUK MELEPASKAN DIRI DARI TANGGUNGJAWAB ATAU DIPERSALAHKAN SEBAGAI PENGERUSI BERSIH... KINI DIA CAKAP TINDAKAN UNDANG UNDANG PERLU DIAMBIL KEPADA PERUSUH YANG MENYALAHI UNDANG UNDANG.. DIA JUGA HARUS BERTANGGUNGJAWAB SEBAGAI PENGERUSI.. INI SAMALAH MACAM KES MAHKAHMAH YANG LAIN.. SEBAGAI CONTOH KALAU SATU PENGARANG AKHBAR ITU DISAMAN, SEMUA KENA SAMAN TERMASUKLAN EDITOR, KETUA PENGARANG, DAN AKHBAR ITU SEKALI... JANGAN CUBA LARI DARI TANGGUNGJAWAB... ARAHAN DIA SEMASA BERSIH TIDAK BOLEH TERPAKAI KERANA MANA SEMUA ORANG BOLEH DENGAR ARAHAN DIA.. DIA PATUT SEDAR SEBELUM BERSIH LAGI BAHAWA EMOSI SUSAH UNTUK DIBENDUNG DAN DIA PERLU MENERIMA HUKUMAN JIKA MEREKA YANG MERUSUH ITU DISABITKAN DENGAN KESALAHAN...

Anonymous said...

APA DAH JADI KAT NAIB PENGERUSI DAP.. KINI SUARA DAH BERLAINAN.. TAK LAMA LAGI KENA BUANG LAH TU.. TAPI MEMANG BETUL KATA DIA, MANA NGO NI DAPAT DUIT MENGANJURKAN BERSIH INI.. SUDAH PASTI DARI LUAR NEGARA DAN SALAH SATUNYA DARI YAHUDI.. HIDUP HADI AWANG DAN GENG
KERANA MAKAN DUIT YAHUDI MELALUI AGEN YAHUDI...

Anonymous said...

CANTIK!!!!
HADI AWANG NAK BUAT BERSIH 4....
BILA?? SEBELUM KE SELEPAS PRU13???
AKU TUNGGU !!!!!

Anonymous said...

medan ulangan 13May akan berlaku serentak dengan BERSIH-4. KETIKA ITU RAKYAT YANG TIDAK TURUN BERDEMO AKAN SERTAI ACARA KENDURI NEXT 13MAY.

Anonymous said...

SETELAH DITANGKAP KERANA DEMO DI KL MENGAPA DIKASIHANI, BERI MAKAN, SIAP PERIKSA DOKTOR,APA INI SEMUA . SETAKAT TANGKAP, SIASAT DAN BEBASKAN, CUKUPLAH BIAR MEREKA MAMPOS KELAPARAN..MEREKA SENDIRI TIDAK KASIHANKAN DIRI ORANG LAIN PULA SIBOK.

Anonymous said...

sokong bersih 4.0....itu saja cara yang ada,kalau nak ikut cara berbincang ,sampai kiamat pon tak selesai...jepon dan korea maju sebab demo...kerajaan buat silap,bagi demo...jika tidak tak ada siapa nak ambil tidakan...

Powered by Blogger.