Apr 1, 2012

JAMIL KHIR BALUN NIK AZIZ MCM. AYAH PIN!!?








Tindakan Nik Aziz baru2 ini akhirnya mendapat respons dari Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom yang menyelar PAS masih tidak serik menyalahgunakan kuasa Allah dengan memberi jaminan setiap Pengundi yang memangkah PAS bakal dianugerahkan Syurga.

Beliau antara lain menjelaskan, tidak ada disebut Allah swt berkaitan janjiNya kepada mana2 hambaNya bakal dipilih ke syurga jika memilih mana2 parti politik melainkan setiap Umat Islam beriman dan bertaqwa kepada Maha Pencipta.

PAS seolah2 memberi jaminan tersebut tanpa merujuk terhadap pengundi yang bakal memilih mereka. Adakah pengundi yang tidak melaksanakan Rukun Islam itu dijamin terus ke Syurga hanya kerana mengundi PAS?

PAS tidak boleh terlalu yakin akan perjuangan syiar Islam mereka kerana bersekongkol dengan sebuah Parti yang bukan sahaja tidak menerima sebarang Sistem Perundangan Syariat Islam, malah menjadi penghalang serta penentang kuat Sistem tersebut.

 Malah PAS sanggup menerima Prinsip Perjuangan DAP yang sudah pasti tiada ruang untuk melaksanakan sistem tersebut.

Teguran Jamil Khir ini bukan memberi ruang kepada setiap Umat Islam agar tidak lagi terpengaruh dengan janji tersebut. Nik Aziz sebelum ini telah menjelaskan akan tetap mempertahankan akan terus berkempen dengan menjanjikan Syurga kepada setiap pengundi yang memangkah parti tersebut pada PRU13.

Malah lebih dari itu, beliau turut mengemaskini fatwa beliau dengan menjelaskan bahawa mengundi setiap Gabungan Pakatan Pembangkang iaitu PKR dan DAP turut dijamin beliau akan ke Syurga pada hari perhitungan di akhirat nanti. KLIK DI SINI untuk kenyataan penuh beliau.


PS : Nik Aziz seperti AYAH PIN yang menyalahgunakan kuasa Agama untuk mendapat pengaruh sehingga boleh janji pada penyokong dia masuk Syurga.



10 comments:

Anonymous said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

pakwadin said...

Nak buat macam mana dah penyokong dia dunggu, pemikiran pun jumut, lepas tu apa hat maha guru depa kata semua nya betoilah-tambahan pula mengaji pun tak tera mana harap pakai kepiah puteh sahaja dengar cermah Agama Pun dari Ustaz yang suka putak belit deras lagi dari gasing-Tu ka pengikut pun pusing lagi deras la

Anonymous said...

1) Penjamin akan dituntut di akhirat kelak terhadap apa yang dijamin.
2) Penjamin berani menjamin kerana terlalu yakin terhadap apa yang dijamin sedangkan diri sendiri belum tentu terjamin.
3) Meyakini apa yang dijamin kerana terlalu yakin dengan penjamin sedangkan jawapan penjamin kelak pasti "nafsi!... nafsi!".

Anonymous said...

nanti NIK AZIZ keluarkan SURAT JAMINAN SIAP DI TANDATANGAN MENYATAKAN ..SURAT KELAYAKAN MENDUDUKI SYURGA..LEPAS TU SIAP DI LETAKKAN DALAM GENGAMAN SI MAYAT AGAR NANTI MALAIKAT TAU NAK HANTAR KAT MANA ..SI MATI NI AHLI SYURGA KE BUKAN..

CIPUT

Adi Kencana said...

Kita sendiri pun x tahu blh masuk syurga ke x, mcm mana nak jamin org lain masuk syurga ya?

Kalau yg undi PAS tu sejuta orang, Nik Aziz yakin ke mereka semua dijamin masuk syurga?

NURUL IZZAH TAKUT DITELANJANGKAN RAJA NONG CHIK? Baca di sini!

http://apakecoh2.blogspot.com/

Anonymous said...

surat jaminan dosa di ampun & dpt masuk surga tu dah pun berlaku dlm masyarakat kristian eropah beberapa abad yg lalu...
penganut kristian boleh membayar wang kpd paderi utk sekeping surat jaminan dosa di ampun & masuk surga..

apakah munkin fenomena yg hampir sama akan berlaku di sini?????

Siapa Nik Aziz dah jamin org islam masuk surga???

Anonymous said...

menjanjikan secara pukal syurga tu apa hukumnya. Sesat? KALAU dah sesat tolonglah siasat. Kuasa ada ditangan bertindaklah. nak tunjuk baik secara cakap2 saja mana depa takut.

Anonymous said...

PAS memang dah sesat.. mana ada manusia yang boleh janjikan syurga.. Itu namanya sesat.. Nik Aziz dan PAS dah tak ada modal.. Tak ada benda yang baik boleh ditunjukkan dalam pentadbiran mereka.. jadi terpaksalah buat manifesto yang gila lagi sesat.. Boleh menjanjikan syurga dengan hanya memangkah PAS dalam PRU.. Ini bukankah namanya menipu... Apa hukumnya menipu pada pandangan islam.. Juga kenapa pihak berwajib tidak ambil tindakkan dalam hal sebegini di dunia ini..

Anonymous said...

PAS SESAT..

Di Palestine dan kebanyakkan negara Arab, rakyat dan islam ditindas oleh orang kafir.. Pemerintah puak buat kenyataan yang mereka yang berjuang untuk islam dan membebaskan tanah air mereka adalah pejuang yang mati syahid dan allah telah janjikan syurga kepada mereka yang mati syahid..

Macamana pula di malaysia.. Mana rakyat islam yang tertindas dan mana ada bumi islam malaysia ini yang tertindas.. Pemerintah pula adalah terdiri dari orang islam yang sentiasa akan menjamin kesucian agama islam.. Tidak seperti pembangkang yang termasuk PAS sendiri yang menyokong gejala murtad, kewujudan negara israel yang pasti akan merampas bumi palestine, pusat pusat urut, zina, arak dan lesbian dan gay..

Jadi, tidakkah sesat pemimpin PAS boleh menjanjikan syurga jika menyokong mereka.. Bagi saya, siapa yang menyokong mereka adalah penyokong gejala murtad dll dan patut di bubuh dibumi ini atau ke neraka bila mati..

Kesimpulannya, kita patut cakap SUNAT, kalau bukan WAJIB, bagi rakyat Malaysia MENOLAK pembangkang termasuk PAS dalam PRU jika kita tidak mahu bersubahat dengan mereka..

Powered by Blogger.