Apr 5, 2012

DR. RANI JUMPA PRESIDEN - 12 PAS BAHAGIAN DI SELANGOR UMUM BOIKOT BERSIH 3.0!!?





 


Dr. Rani hari ini kelihatan 'segak' bersebelahan bersama Mat Sabu kerana berjaya dilihat individu terpenting dijemput dari PAS Pusat untuk turut serta dalam Sidang Media BERSIH 3.0. Sasaran memegang takhta kuasa dan pengaruh seperti Hasan Ali semakin hampir dimiliki beliau.


Beliau yang pada ketika itu dengan bongkak seperti paparan video di bawah menganggarkan 500 Ribu yang majoriti merupakan Penyokong PAS Selangor bakal berkampung bersama menyokong Perhimpunan Kuning tersebut. 

Namun kegembiraan nampaknya bersifat sementara. Dr. Rani didakwa mendapat laporan terdapat beberapa PAS Kawasan kini sedang bermesyuarat untuk membuat keputusan samada bakal menyertai perhimpunan tersebut.






Malah merujuk kepada salah seorang AJK PAS Negeri, setakat ini 12 PAS Kawasan di Selangor telah mengambil langkah memboikot BERSIH 3.0. Ini kerana tindakan Dr. Rani yang semakin lantang mengherdik Hasan Ali dengan membuat kenyataan memperlekehkan isu Murtad.
 

"Tidak timbul soal serangan beliau (Dr. Rani) terhadap Hasan Ali. Itu hak individu selaku Pemimpin yang mahu mempertahankan PAS. Akan tetapi jika mengeluarkan kenyataan mendakwa isu Murtad tidak penting jika dibandingkan dengan isu2 lain, saya rasa ia kedengaran agak menjengkelkan."






"Dr. Rani sewajarnya merancang terlebih dahulu kenyataan2 yang bakal beliau keluarkan menerusi media dengan mengawal emosi. Isu Hasan Ali bukan isu yang boleh diperlekeh. Mungkin jikalau langkah perlaksanaan Hasan Ali itu dilihat silap, akan tetapi tidaklah perlu memperkecil2 kan masalah akidah sebagai serangan balas terhadap bekas Pesuruhjaya PAS Negeri itu," tegas beliau.



 



Dr. Rani sebelum ini telah menjawab soalan wartawan berkaitan tayangan Video secara tertutup Bukti berlakunya gejala Murtad di Negeri Selangor yang turut menjemput Pimpinan PAS untuk sama2 hadir.

Dr. Rani lantas dengan emosi menjawab, "PAS Selangor malas nak layan dia. Banyak lagi isu yang lebih penting jika dibandingkan isu yang beliau (Hasan Ali) dedahkan itu. Kami ada cara kami."

Tindakan memboikot ini adalah didakwa sebagai protes daripada kenyataan Dr. Rani tersebut yang dan ianya menggambarkan betapa pentingkan PAS di peringkat akar umbi memandang berat masalah Akidah sebagai isu utama yang mesti dijadikan peranan paling penting dalam membawa arus perjuangan Parti PAS.


 




"Rasuah salah di sisi Allah. Penyelewengan salah di sisi Allah. Penipuan salah di sisi Allah.  Akan tetapi Murtad bukan sekadar salah di sisi Allah.. Murtad ini dijanjikan Allah penghuni "

"Tiada guna protes rasuah, ketidakadikan sistem perundangan, korupsi dan sebagainya. Kerana ianya tidak akan selesai selagi Hukum Allah dilaksanakan. Selagi PAS tunduk kepada Sistem Perundangan DAP dan PKR, selagi itu masalah ini tidak selesai. Maka yang mesti diperjuangkan adalah Hukum Allah."


"Kita beri ruang dan bersangka baik dengan rakan parti. Akan tetapi jikalau Pemimpin No. 1 PAS sendiri sanggup mengeluarkan kenyataan memperkecil2 kan masalah Akidah dan Murtad, maka ianya tiada ruang untuk sebarang kerjasama." tegas beliau lagi.


8 comments:

Anonymous said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

ape pasal si ADAM ADLI ponn ade..??
bangsat btul mamat tuu...
sebab ko masyarakat pandang serong kt mahasiswa...
belaja ponn x abis ko nk berjuang...
dasar pemikiran sempit...

Anonymous said...

Biarkan aje diaorang ni buat bersih 3.0..

Lagi dilayan dan ditentang lagi seronok mereka..

Kerajaan patut sediakan bas bas percuma, hiburan di dataran merdeka dll.. Lagi bagus suruh politician BN join sekali.. baru nampak meriah.. Lagipun yang ditentang ialah SRPM.. bukan kerajaan...

Anonymous said...

adam adli tu ada...dia habuan seperti kat kg kerinci hari tu....aku pun nak pegi nak jumpa adam.... yang....nak dipanggil mahasiswa pun tak layak

PAS HANCUUUS said...

Pas audah jadi pak turut pada makhlok kafir. Dr.Rani tiada ciri kepimpinan yg berkualiti. Nama je doktor otak tarak pakai.

Ojay -Z said...

Maharaja wanita-maharani
Doktor pondan-doktorani

Anonymous said...

Hmmm nampak takde pun wakil PKR dan DAP... nampak sangat PAS adalah lembu tunggangan DAP dan PKR membuntuti lembu PAS... hehehe... tgk Mat Sabu aku pun geli bygkan dia jilat burit Normah... Dr Rani pulak muka mcm org hamba duit... hehehe

Adi Kencana said...

PAS dah makin kelam-kabut..

NURUL IZZAH MENGAKU DIA TIDAK LAYAK JADI AHLI PARLIMEN LEMBAH PANTAI!! Baca di sini..

http://apakecoh2.blogspot.com/

Powered by Blogger.