Apr 9, 2012

AUKU AKHIRNYA DIPINDA - MAJORITI MAHASISWA BIMBANG PEMBERONTAKAN ADAM ADLI!!?Pindaan ke atas undang-undang untuk memberi lebih kebebasan kepada pelajar untuk bergiat dalam parti politik dikemukakan ke Dewan Rakyat Hari ini.

Pindaan ke atas Seksyen 15, Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971 itu membenarkan pelajar mendaftar sebagai ahli dalam parti politik.

Bagaimanapun, pindaan itu menetapkan supaya pelajar yang mempunyai jawatan dalam parti politik dihalang daripada bertanding dalam pemilihan kampus dan memegang jawatan dalam pertubuhan pelajar di kampus.

Selain rang undang-undang pindaan AUKU, turut dibentangkan di Dewan Rakyat hari ini ialah pindaan ke atas Akta Institusi Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) 1996 dan Akta Institusi Pendidikan (Disiplin) 1976.

Adakah pindaan ini bakal memperlihatkan suara membabi buta Pelajar seperti Kumpulan yang dikepalai Adam Adli semakin mengganas dan liar?


3 comments:

Adi Kencana said...

Kita harap mahasiswa lebih bijak...

PENDUDUK FLAT 4 TINGKAT KERINCHI SIBUK PINDAH, NURUL IZZAH SENANG2 BERJOLI. Baca di sini...

http://apakecoh2.blogspot.com/

Anonymous said...

Sekarang dah ada 2 pilihan, nak aktif dalam kampus atau aktif luar kampus. Kalau aktif luar kampus buat kerja komuniti, adalah merit masuk dlm cv masa nak mintak kerja tapi kalau cara mahasewel sibuk demo, menganggu kampung orang, habis buang masa je. Lepas tu exam terus kantoi atau kena gantung. Pilihan masing2. Ambik ko, nak politik sangat.

hangkedee said...

Pemarkahan exam.Hapuskan markah cukup makan, rendah OUT you Gooooo! baru ada akai.Jawatan kosong banyak di luar" Pen Demo "Tidur atas jalan rm200.pegang bendeler rm 10. makan free kalu kena tangkap...

Powered by Blogger.