Apr 10, 2012

ANWAR NGANGA BIOL DENGAR AKTA KESALAHAN KESELAMATAN GANTI ISA!!Pembentangan Rang Undang-Undang Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 susulan pemansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) 1960 dibuat selari dengan perkembangan demokrasi sekali gus memenuhi kehendak rakyat.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, langkah itu membuktikan janji-janji kerajaan untuk membawa perubahan politik dan ekonomi melalui program transformasi bukan sesuatu yang retorik.

"Saya lihat pembentangan kali pertama untuk akta-akta keselamatan ini adalah sebahagian daripada apa yang telah kerajaan umumkan dahulu dan ia merupakan janji yang kita kotakan sekarang.


 "Tujuan pindaan ini bagi memastikan undang-undang kita selari dengan perkembangan demokrasi kerana bentuk ancaman yang dihadapi dahulu tidak lagi sama dengan sekarang,'' katanya kepada pemberita di lobi Parlimen hari ini.

PM Najib Tun Razak yang mengumumkan Pemansuhan ISA sebelum ini memaklumkan bakal menggantikan dengan Akta baru yang lebih efisyen dan memberi kepuasan kepada semua pihak.

Najib juga menjanjikan tetap menjamin keselamatan Negara di masa akan datang dengan penambahbaikan Akta baru tersebut.


6 comments:

Adi Kencana said...

Alah, buat apa pun Anwar xkan sokong punya...

PENDUDUK FLAT 4 TINGKAT KERINCHI UCAP TERIMA KASIH KEPADA NURUL IZZAH!! Baca di sini..

http://apakecoh2.blogspot.com/

Cherok To' Kun said...

Kalau namanya "akta kesalahan keselamatan israel" gerenti dia sokong habisssss :)

Anonymous said...

LEMBAH PANTAI.. PRU13.. Nurul izzah VS Raja Nong..

Dapat dirasakan yang raja nong akan menang jika ditanya kepada penduduk lembah pangai.. Dulu mereka simpati kepada nurul izzah sebab papa dia dimalukan dengan isu seks beliau.. Kini isu simpati dah tak ada.. Nurul izzah pula tak ada kebolehan hendak memimpin.. Raja nong pula selalu turun padang menemui rakyat.. Pasti raja nong akan memang..

Tapi, pastinya nurul izzah akan cari tempat yang selamat untuk bertanding PRU13.. Dua orang wakil rakyat PR terpaksa dikorbankan untuk anak papa.. Seorang untuk diletakkan di lembah pantai untuk kalah.. Seprang lagi untuk bagi tempat kepada nurul izzah bertanding..

Syabas kepada apakecoh2 blogspot..

Anonymous said...

Pembangkang di malaysia hanya tahu membantah sahaja.. Itulah masalahnya jika tujuan utama untuk ke putrajaya dan bukan untuk negara..

Anonymous said...

Berilah undi anda kepada BN..

Nik Aziz dan beri peringatan bahawa setiap undi anda akan dikira di akhirat nanti walaupun sebesar zarah.. Apa hukum nya orang yang melanggar amaran allah di dalam quran dan bersengkongkol denga kaum nasrani dan yahudi..

A vote for PR is a vote for ISRAEL..

save 1 malaysia said...

bgus...ajak lg ramai kwn2 buat demo bantah pr

Powered by Blogger.