Mar 27, 2012

WEE KA SIONG DITUMBUK - AHLI DAP AKUI DIUPAH MESEJ UGUTAN BUAT PENGUNDI CINA!!

 
 
Insiden Ketua Pemuda MCA Malaysia Wee Ka Siong ditumbuk oleh sekumpulan Penyokong DAP pada Perhimpunan Dong Zong di Kajang semalamadalah balasan terhadap fitnah Pembangkang yang menggabungkan DAP, PKR dan PAS menuduh UMNO mengamalkan budaya rasis dan samseng.
 
Lebih memperlihatkan sifat rasis DAP apabila Ka Siong merupakan Pemimpin Cina Barisan Nasional. Apa rasional insiden ini wajar berlaku?
 
 
 
 
 
 
Rata2 orang ramai yang hadir memasuki dewan dan di perkarangan luar dewan membuat satu kesimpulan secara menyeluruh mendakwa ianya satu 'mesej' jelas buat Pemimpin2 MCA agar tidak terlalu berani memonopoli sokongan yang telah diusahakan oleh DAP selama ini untuk berpihak kepada mereka.
 
 
Ianya juga sebagai 'mesej ugutan' khas buat pengundi2 Cina agar tidak sama sekali cuba mengubah undi mereka kembali kepada Barisan Nasional. Itu sahaja faktor utama insiden ini wajar dilaksanakan.
 
 
 
 
 
 
 
Apa respons Pakatan Pembangkang? Macam biasa. Skrip lama digunakan seperti yang tertera pada video di atas. Disebarkan ke semua Laman2 Portal. Apabila kejadian sebegini berlaku ke atas mereka, kesemua Pemimpin Pembangkang lantas mengapi2 kan semangat kebencian dan rasa takut terhadap Pengundi.

Adakah ini cara mereka berpolitik? Nurul Izzah misalannya yang dikatakan ditumbuk.  Sehingga hari ini tiada bukti. Bagaimana jika Wee Ka Siong mempamerkan bukti insiden berkenaan?

DAP bijak mengamalkan politik ugut mengugut lantas ugutan ini disebarkan kepada semua kaum Cina. Adakah amalan ini membuktikan UMNO sebenarnya mengamalkan politik rasis.
 
Banyak contoh boleh diberikan. Rahimi Osman dalam sebuah Sidang Media bersama beliau membongkar perilaku Anwar pada sekitar Oktober 2010.

Malah yang terbaru pada minggu lalu, Ketua Wanita MCA Pulau Pinang, Tan Cheng Liang diprovok, digelar ayam tua dan pelacur oleh penyokong Pakatan harami dalam satu majlis di negeri tersebut. Adakah UMNO dianggap sebagai rasis?

Anwar adalah dalang segalanya. Lebih baik DAP menyerang Anwar kerana orang ini Kepala Dajal ini bukan sahaja melumpuhkan semangat Perpaduan Melayu, malah kesemua Bangsa bakal dilumpuhkan jikalau itu merupakan salah satu langkah drastik mencapai kemenangan PRU13. 

Jikalau dahulu tidak timbul isu2 sebegini. Langkah paling bijak merujuk Perlembagaan Negara. Kini rujukan tersebut semakin cuba dihakiskan.

 

2 comments:

Anonymous said...

Pakatan seringkali menuduh disuntik jarum beracun laa , nak kena tumbuk macam nurul izzah dan seolah mencari dalang untuk memanjarakan dan mencari kambing hitam , namun semua tu ternyata lakonan dan fakta tanpa bukti ..

Bagaimana pula dengan insiden terhadap Dr Wee ini , sesorang dalam kejadian Dongkey Zong perlu ini dipenjarakan dan diadili

Johan said...

Dakwaan Wee Ka Siong ditumbuk tiada bukti dan tiada laporan polis menurut portal Malaysia kini. Dr Wee mungkin diejek...dan dimarahi..

Powered by Blogger.