Mar 31, 2012

ULAMA' PAS DAKWA KIT SIANG SIMPAN FAIL BUKTI KORUPSI ANWAR & BANK NEGARA RM900 JUTA!!Ya... Memang. Dalam politik tiada yang mustahil. Kawan boleh jadi Lawan. Selepas lawan berkawan semula. Akan tetapi tabiat sebegini mencerminkan persoalan keikhlasan perjuangan Pemimpin2 Politik bersifat sebegini.

Akan tetapi pertuduhan tetap pertuduhan. Tidak boleh dilenyap begitu sahaja. Apatah lagi melibatkan Aset Negara. Tidakkah Pemimpin2 Pembangkang melibatkan PAS dan DAP mahu memberi penjelasan terhadap pertuduhan mereka terhadap Anwar? Yang dikaitkan antara individu paling penting menjadi penyebab kerugian Bank Negara pada tahun 1993? Yang berpunca daripada kerakusan korupsi dan nafsu perjudian? 

Baca semula kupasan yang dikumpulkan Penulis Pro Pembangkang terkenal Ahmad Luthfi Othman. Menerusi buku beliau pada tahun 1993 bertajuk “PAS zaman Anwar : Memo untuk bakal PM”, beliau telah mengumpulkan seberapa banyak kenyataan Pemimpin2 Pembangkang yang mempersoalkan kerugian Bank Negara. 

Malah mereka mendesak Kerajaan mendakwa Anwar selaku Menteri Kewangan pada ketika itu kerana menjadi penyebab utama korupsi yang meruntuhkan Institusi Kewangan Negara.


 Ini merupakan ayat yang menjadi statement Pemimpin2 Pembangkang melibatkan PAS dan DAP terhadap Anwar...  "khusus buat Anwar : “Gambling on shares. The Prime Minister said some people will get their fingers burnt if they gambled in the stock market."

Apa respons mereka terhadap pertuduhan 'kebenaran' yang mereka bawa terhadap korupsi perjudian melibatkan Anwar pada ketika itu? Takkan ianya terhenti pada hari ini dek kerana Seruan PUTRAJAYA? 

Mereka hari ini membuka pelbagai tuduhan jahat kononnya atas nama Korupsi. Apa yang dikata tidak boleh dimaafkan Pemimpin sebegini dan mesti diheret ke muka pengadilan mahkamah. AKU cabar mereka heret  Anwar mengenai soal Perjudian Korupsi ke Mahkamah. Bercakap dan berfikir guna otak udang.

KLIK DI SINI untuk papar kenyataan penuh Lim Kit Siang, Dr. Syed Husin Ali dan beberapa Pemimpin PAS berkaitan tuduhan mereka terhadap Anwar pada tahun 1993.


3 comments:

Anonymous said...

Berita sensasi..

Cuba tanya LKS sekarang.. Apa dia kata..

Sekarang manifesto pun dah tukar.. SAVE ISRAEL FIRST, PALESTIN LAST..

Anonymous said...

kini nak rasa hasil sama2 jika masih ada., kan sekufu dan sekutu.....ugutan secara halus anwar mula terasa!

Anonymous said...

Sepandai-pandai Anwar berpidato menipu orang, akhirnya dia akan disembelih juga oleh Dap bila sampai masa Anwar dah tak berguna lagi, rahsia anwar semuanya ada dalam poket Dap, Anwar hanya menunggu masa saja untuk disembelih oleh Dap tanpa Logo Halal.

Anwar dengan melayu boleh lah hang bodohkan, dengan cina Dap hang yang akan dibodohkan hahahaha

Powered by Blogger.