Mar 27, 2012

GARA2 TERMESEJ KE HASAN ALI - AZMIN ALI ARAH DESAK GANTUNG TUGAS SPEAKER DUN!!?
Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor gamat seketika gara-gara tindakan Speaker Datuk Teng Chang Kim yang menghantar pesanan menerusi BlackBerry Messangger kepada Bekas Exco Kerajaan Negeri Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali.

Tindakan tersebut juga telah menyebabkan seramai 7 daripada 10 ADUN BN bertindak keluar dewan kerana tidak berpuas hati dengan tindakan Speaker yang menghantar pesanan tersebut menggesa setiap Exco mempromosi beberapa Kejayaan Kerajaan Negeri. Ianya disifatkan satu tindakan berat sebelah.


 


Ia mula dibangkitkan menerusi Ucapan Perbahasan ADUN BN - Sungai Burong Mohd Shamsudin Lias yang mendesak Speaker memberi penjelasan dan menuntut permohonan maaf kepada kesemua DUN atas tindakan beliau tersebut.

Teng yang malu atas tindakannya itu mengakui tersalah menghantar pesanan itu kepada Hasan Ali kerana hampir terlupa Bekas Exco itu telah dilucutkan jawatannya berdasarkan nama yang diletakkan masih tertera sebaris dengan Exco-Exco yang lain.

Namun beliau tidak memikirkan untuk melakukan sebarang bentuk permohonan maaf akan tetapi meminta ADUN BN tersebut menfailkan usul terhadapnya membantah keputusan tersebut.

7 comments:

Anonymous said...

Dlm dewan pun main kotor... apa punya siol PR nih.
Ayuh rakyat selangor... kita kuburkan PR masa PRU13 nti. Allahuakhbar!

Anonymous said...

...kuborkan PR untuk selama2nya...kalau speaker pun dah bias/berat sebelah...lu pikir laa pula bila depa berkuasa...MElayu akan layuuuu....

UB46 AL-Jubail, KSA

Anonymous said...

setuju!!!!!!

Anonymous said...

dah biasa bergelumang dgn kekotoran


JEBAT MELAKA

Anonymous said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Salfian Nawawi said...

adushhhh..kantoi sekantoi-kantoinya..hahaha

Anonymous said...

Haram jadah punya speaker.. Benda ni patut disebarkan kedalam berita berita nasional.. Samada tv atau suratkhabar... Semua orang hendak tahu..

Powered by Blogger.