Mar 27, 2012

"POLITIK PARTI ISLAM MAKIN GILA..!!" - DAP B'TEGAS TETAP B'TANDING KAWASAN PAS!!


DAP dilihat semakin bosan melayan karenah politik PAS yang semakin bercelaru sehingga hilang fokus dalam memantapkan undi orang Melayu dan Islam di Negara ini. 

Masalah dalaman politik PAS ini pada pandangan DAP tidak dikawal dengan baik sehingga statistik terbaru memperlihatkan PAS kini semakin hilang sokongan dari kalangan Undi Kaum Bumiputera tersebut dan mengambil langkah kebergantungan terhadap undi Cina pula.

Rekod ini jauh berbeza dengan DAP yang bukan sahaja mendapat sokongan lebih tinggi dari kalangan pengundi Cina, malah kini sudah mampu membariskan calon2 Melayu DAP yang bakal bertanding di beberapa kawasan yang disasarkan.

Oleh yang demikian, beberapa kawasan DAP di setiap Negeri telah memutuskan untuk tegas dalam meletakkan calon di kawasan pengundi majoriti Melayu. Malah keputusan akan dibuat untuk mendesak kuota di beberapa kawasan Parlimen dan DUN PAS diberikan kepada Parti tersebut.

DAP Kedah telah memulakan langkah pertamanya mengumumkan perkara ini. Malah bertegas sanggup bertanding 3 penjuru jika PAS berdegil melayan karenah Ketuanya iaitu Ustaz Azizan yang tercungap2 masih mempertahankan Piagam Parti yang sewajarnya telah dirombak sekian lama. 


"Dalam Pakatan kita bukan macam BN. UMNO ketua. Parti2 lain kena ikut. Dalam Pakatan kita mensasarkan keputusan yang bakal memberi kemenangan besar pada PRU13. Oleh itu, releven jika DAP mendesak untuk menambah kuota kawasan berdasarkan rekod parti ini mampu membawa kemenangan yang kita terima akan berkongsi kuasa bersama PKR dan PAS."

Beberapa Wakin Pemimpin DAP Kedah juga mendakwa, Masalah PAS Kedah yang tidak dapat dikawal di saat2 akhir PRU13 semakin hampir dilihat satu masalah melibatkan kesemua pihak yang terlibat di dalam parti tersebut. 

"Kita sudah nampak kesan itu (kekurangan sokongan undi) pada hari ini. Malah orang2 PAS sendiri ada yang hendak undi protes. Macam mana mahu menang?"

Dijangkakan DAP Selangor merupakan Negeri kedua yang bakal mengumumkan desakan yang sama selepas ini.


ISU JAWATAN TIMB. PRESIDEN PAS BUKAN ISLAM - HADI AWANG TARIK BALIK KENYATAAN MEMBANTAH!!? KLIK DI SINI.

1 comments:

Anonymous said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Powered by Blogger.