Mar 9, 2012

KRISIS KEDAH - NIK AZIZ HINA MB KEDAH GELAR USTAZ 'TUPAI BODOH' AGEN UMNO!!
MB Kelantan Nik Aziz adalah Pemimpin yang sangat 'licik' mempengaruhi minda totok2 PAS. Tetapi memperbodohkan diri menjadi alat 'keperluan' Parasit2 PAS yang menjadi kuda tunggangan Anwar menguasai parti ini.
Kenyataan Nik Aziz 'menyerang' masalah dalaman PAS di saat2 akhir menggunakan Kuasa DIKTATOR beliau adalah bagi menghentikan segera penegasan tokoh2 PAS Pro Ulama' yang cuba mengaplikasi perjuangan Parti sehingga membawa perpecahan PAS. Ia dilihat satu perangkap sepertimana yang berlaku pada perjumpaan beliau bersama Hasan Ali beberapa hari sebelum Hasan dipecat.

Sempat 'memerli' pengikut2 Ostaz Azizan dengan gelaran 'tupai', disalahkan juga UMNO sebagai dalang utama krisis Kerajaan Negeri Kedah dengan mengungkit semula krisis dalaman Kerajaan PAS Kelantan pada tahun 1978 yang kononnya ditumbangkan UMNO setelah mengisytiharkan Darurat menerusi MAGERAN.

Walhal ianya berpunca dari PAS sendiri yang pada ketika itu berpecah kerana tidak sehaluan dalam mentadbir Negeri. Dan amat jauh bezanya dengan situasi pada hari kerana jelas perpecahan PAS kritikal setelah bergabung dengan PKR DAP atau tiket Pakatan. Nik Aziz sengaja memberi 'kata kunci' bahawa Ostaz Azizan mesti ditumbangkan pada PRU13 kerana tindak tanduk beliau 'berdegil' mahu melaksanakan dasar yang sepatutnya dibawa dalam PAS itu sendiri telah menyebabkan Parasit2 Parti tidak senang duduk kerana dasar PAS sememangnya yang tertera simbol Islamnya ditentang habis2 an sekutu Parti DAP.

KRITIKAL. Perjuangan PAS semakin rosak akibat kuasa politik. Agak bodoh bila Diktator PAS ini menggunakan kuasanya mendakwa PAS Pusat berjaya menyelamatkan Kerajaan Kedah atas dasar Islam.

Nik Aziz patut dengar semula kritikan anak beliau Nik Abduh yang memberi amaran terhadap Parasit2 PAS yang merancang menjatuhkan Ulama' PAS sehingga menghina kekandanya Ustaz Nasharuddin Mat Isa.


Lagi artikel berkaitan (Klik pada tajuk di bawah) :-
  4 comments:

Pedang Sibuti said...

Salam tuan, blog hebat tuan pun sudah saya masukkan terima kasih

Anonymous said...

Petanda perpecahan yangkian jelas.. baru 4 tahun memerntah dah kucar kaCIR.. DEGUM DEGAMM BANG BUNG BENG BENG... MENCANANG KUNUNNYA PAS GANTI UMNO.. baru 4 tahun dah nak pelingkup sama Islam... Kalau 5, 6 puluh tahun macam UMNO perintah aku rasa melayu hilang langsung kuasannnya... Ada hati nk ganti UMNO!!!!

Anonymous said...

Aku rasa sultan kedah pun dah dicabar.. Itulah sebabnya, dia lambat beri perkenan untuk lantik 2 exco tu.. Patut nya dia tak perkenankan.. Maka syarat untuk memantau MB kedah oleh PEMANDU PAS secara automatic tak akan wujud.. Ini jelas MB hanya boneka... PAS pusat dan anwaris jadi DRIVER bawa ke sana sini dan buat keputusan untuk Azizan.. TAPI yang pasti perjalanan POLITIK Azizan dah sampai ke penghujung... SELAMAT TINGGAL AZIZAN.. HIDUP ANWARIS..

A vote for PR is a vote for ISRAEL..

Anonymous said...

Sabar.. Sabar..

Azizan tu bukan bodoh seperti yang disangka.. Dia pun dah tahu perjalanan politik dia dah tamat.. PAS dah sesat oleh parasit PAS.. Kini dia hanya bermain politik sampai ke PRU13 aje.. Dia dan penyokong dia, akan buat undi protest pada PAS dan PR.. Secara senyap juga mereka akam mensabotage parti dari dalam.. Kerana, buat kerja dari dalam adalah lebih effektif jika buat dari luar.. Dia akan pastikan rakyat undi biru jika rakyat fikir itu yang baik.. ITU kata dia..

Powered by Blogger.