Mar 30, 2012

KIT SIANG MERAUNG DI PARLIMEN KENA 'SUNAT' DGN. NAZRI AZIZ!!
Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz menyifatkan Lim Kit Siang (DAP-Ipoh Timur) bersikap kebudak-budakan kerana menyatakan Barisan Nasional (BN) kalah jika Pilihan Raya Umum Ke-12 dilaksana secara adil dan bersih.

Sambil menyifatkan kenyataan Penasihat DAP itu berstatus murid darjah enam dan sangat memalukan, Mohamed Nazri berkata, pilihan raya yang dikendalikan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) adalah adil dan bersih kerana pembangkang menang di lima negeri pada 2008.

"Pembangkang menang lima negeri, tidak adil dan teluskah? Kalau pilihan raya adil dan saksama, BN akan kalah semua dan pembangkang memerintah, ini budak darjah enam beritahu kepada saya, seorang ahli Parlimen veteran bagi jawapan begini, malulah.

"Sepatutnya Yang Berhormat (Kit Siang) kena bagi jawapan lebih lagilah, janganlah kata yang dia menang adil, bersih, tapi yang mana BN menang tak adil. Ini budak-budaklah," katanya semasa menggulung perbahasan di Dewan Rakyat hari ini.

1 comments:

pakwadin said...

Kalau aku jadi mudin aku tak mau nak sunat cina ni, dah lah dah bekarat kurang ajak pulak tu, hat org semua tak adil hat depa semua adil-hantak balik tongsan baru hang tau.

Powered by Blogger.