Mar 13, 2012

HARAKAH - MUSLIMAT PAS BANTAH KAK IJAT BERUNDUR.. UMUM RASMI BOIKOT ZURAIDA!!Mungkin pada mulanya setelah diherdik dan diugut Zuraida melalui beberapa penyokong Wanita PKR, Dr. Mariah Mahmud dilihat senyap sunyi seketika tidak membangkitkan isu Shahrizat. Ini kerana kenyataan beliau bersimpati dengan Shahrizat telah melanggar Prinsip dan Baiah puak Pro Erdogan PAS yang kini sinonim dengan gelaran Parasit PAS.

Akan tetapi pengumuman Shahrizat yang bakal meletak jawatan selaku Menteri mengatasi tahap kesabaran Timbalan Ketua Muslimat PAS tersebut.

Akibat rasa sedemikian agaknya, semalam di Parlimen buat kali keduanya Dr. Mariah Mahmud  sekali lagi menggunakan Harakahdaily sebagai platform melahirkan rasa simpati dan mempertahankan kenyataannya membela Shahrizat sebelum ini.

Walaupun pada kali ini beliau lebih tenang, akan tetapi tindakan menyuarakan rasa tidak puas hati itu terbit apabila beliau sekali lagi mengulangi pendirian mengenai serangan isu NFC ke atas Shahriza yang disifatkannya sebagai tidak adil sama sekali.

Dr. Mariah juga amat kesal kerana beliau tidak diberi peluang langsung untuk membela diri lantas diasak dan diserang sebilangan tokoh politik berkepentingan peribadi. Mungkin jika dibaca sekali pandang serangan ini ditujukan kepada Kerajaan. Namun kenyataan Dr. Mariah ini dilihat sekali lagi menafikan janji beliau tidak akan memberi sebarang respons secara terbuka berkenaan isu Shahrizat. Ini janji beliau kepada Zuraida kerana dikhuatiri bakal ditumbangkan sepertimana yang berlaku pada beberapa Pemimpin dalam PAS.


Namun, kenapa mesti mengulangi pendirian tidak berpuas hati, bersimpati dengan Menteri Pembangunan Wanita tersebut? Malah lebih dahsyat lagi dalam membuat kenyataaan yang asalnya dirancang playsafe, terlepas juga dengan nada kasar mengherdik pihak yang mula2 mengaibkan Pemimpin Wanita yang didakwa Dr. Mariah sebelum ini amat dikaguminya.

Namun hakikatnya, kenyataan Dr. Mariah buat kali kedua dilihat berlainan dan tidak senada dengan Mak Lampir Zuraida. Dr. Mariah berhadapan dengan risiko lebih tinggi setelah memungkiri janji membuat kenyataan yang lebih lembut akan tetapi berbisa maksud tersiratnya.

Kenapa beliau beriya2 sangat membela Shahrizat? Apa kesannya pada beliau yang memimpin Parti yang berlawanan dengan Shahrizat? Kerana Muslimat2 PAS di peringkat Akar Umbi amat menyokong Prinsip Shahrizat dan selesa dengan semangat kerja membela nasib wanita.

Dr. Mariah sekali lagi membawa risiko besar dalam kerjaya politiknya. Lebih pedih apabila beliau merupakan puak Parasit PAS akan tetapi satu2 nya Pemimpin yang tampil berani membela musuh Parasit iaitu Pemimpin2 UMNO.


Artikel Panas Hantu Zuraida Serang Dr. Mariah (KLIK Tajuk di bawah untuk Baca) :- 
 


6 comments:

Zawawi Japilos said...

mungkin sebab dia senang dan selesa bila berusan dengan shahrizat selaku senator yang memegang portfolia menteri pembangunan wanita keluarga dan masyarakat.

Unknown said...

Simpati dari seorang wanita ke seorang wanita?

MENGAPA NURUL IZZAH GELAR PENDUDUK PPR SALAH, ZALIM & TAK BERMORAL? Baca di sini!!

http://apakecoh2.blogspot.com/

Anonymous said...

Barangkali kalau Shahrizat dak tak jadi menteri lagi... maka mati jalan lah Pas nak kutuk kerajaan... Agak nya laaa.... Dalam dunia politik...macam macam boleh jadi...

talklessdomore said...

nice share
Website Builder

Anonymous said...

Integrity, semangat pasukan Dan cinta kepada parti menyebabkan Shahrizat mengundur diri... Berbeza dengan pemimpin pakatan rakyat yang tidak berintegriti dalam perjNan mereka... Syabas Kak Shahrizat...

Anonymous said...

PerjNan = perjuangan

Powered by Blogger.