Mar 22, 2012

DEBAT WIKILEAKS - PELAN ANWAR & US HERET NAJIB KE MAHKAMAH ANTARABANGSA!!?







Masyarakat Dunia telah dikejutkan dengan kenyataan Pengasas Wikileaks Julian Assange yang bakal menganjurkan satu sessi Perbahasan yang melibatkan 2 Pemimpin Malaysia iaitu Anwar Ibrahim dan Najib Tun Razak.

Ia satu penganjurkan yang didakwa amat memusykilkan. Rata2 mempersoalkan keperluan Debat ini dianjurkan oleh sebuah Organisasi seperti Wikileaks walhal banyak lagi isu2 yang lebih besar melibatkan masa depan Antarabangsa terutamanya melibatkan Krisis di Timur Tengah yang kini sedang parah dek kerana kerakusan kuasa mengatasi sempadan Agama.

Wikileaks sewajarnya lebih fokus dalam membawa isu yang menjadi beban Dunia pada masa kini. Julian Assange mesti mengambil contoh isu Krisis Palestin dan Israel yang berpuluh2 tahun masih tidak selesai malah jauh dapat dilihat kesan terhadap Ekonomi Dunia di masa hadapan.






Apa yang dilihat begitu serius krisis Politik Malaysia jika dibandingkan dengan Krisis beberapa Negara Timur Tengah termasuklah yang terbaru Krisis Peperangan di Syria? Ianya seolah2 dirancang dan punya agenda berkepentingan individu semata2 dan tidak ada sebarang keperluan untuk memaparkan Krisis Politik Tanah Air di mata dunia.

Ini adalah fakta sahih. Fikir sejenak bagaimana Wikileaks secara tiba2 dan terbuka mahu memilih Isu Anwar dan Najib sebagai salah satu isu penting dalam penyenaraian isu2 melibatkan Krisis Antarabangsa? Adakah krisis Anwar VS Najib ini mampu menggoncang keseluruhan sektor dan industri terutamanya melibatkan Ekonomi secara Global?





Lebih musykil apabila Anwar yang mudah bersetuju Debat ini dipercepatkan mencadangkan Kota London sebagai lokasi Perbahasan Najib VS Anwar ini diadakan selain dari Blogger RPK.  Mengapa mesti di Kota London? Mengapa tidak dipilih sahaja Lokasi Negara ini sahaja kerana ia dirancang untuk paparan rakyat Malaysia sahaja.

Agenda Sulit Global. Respons Anwar pada Sidang Media beliau di Parlimen petang tadi sepertinya ada agenda sulit melibatkan kepentingan politik beliau.


 


Najib selaku PM tidak wajar turut termakan dengan hasutan Anwar menerima jemputan dan pelawaan Wikileaks ini. Najib mesti fokus pada agenda Pembangunan Negara yang menjadi objektif utama beliau dalam menjalankan Amanah selaku Ketua Negara.

Tak usahlah melayan karenah politik Anwar. Kerana beliau sudah diketahui umum tidak punya tugas Negara akan tetapi sibuk merancang merampas Putrajaya dan mengggenggam jawatan impian Perdana Menteri.

Najib mesti terus bekerja keras memperkukuh beberapa sektor dalam Negara yang mampu menjana pendapatan ekonomi dari pelbagai sudut yang akhirnya memberi input positif terhadap rakyat Malaysia secara keseluruhan.


Atau Anwar telah mengetahui agenda pelan sulit Debat ini? Atau beliau sebahagian daripada 'penganjur' Debat ini?



5 comments:

Anonymous said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

Sepatutnya, Wikileak mesti anjurkan debat antara Salman Rushdie dengan Anwar saja kerana Anwar dah membuat kenyataan tentang Salman dalam tweetnya. Apa dah jadi dengan debat ngan Raja Petra pula?. Lagi pun apa ke jadahnya Wikileak nak anjur debat sana debat sini. Katanya Assange nak bertanding di Australia debat jerlah ngan Gillard!.

Anonymous said...

Jeals nyata ini juga adalah rangkaian anwar melalui pihak yahudi...


A vote for PR is a vote for israel..

Anonymous said...

Senang ajer kesimpulannya.Kalau Najib setuju Anwar akan merapu sepanjang perjalanan forum,kalau Najib tak setuju.Ini menunjukkan Najib memang bersalah.

Contoh:Kalau Anwar didapati bersalah meliwat Saiful,kerajaan konspirasi
Tapi bila Anwar di bebaskan,kerana takut pilihanraya dah dekat.

So...moral of the story macamana pun Anwar jugak yang jaguh putarbelit.

freemanson melayu said...

anwar ni one in a 100 million arr... mati matian dia nak jadi PM... hairan siul... kerajaan malaysia banyak kasi muka dgn dia..
Sue dia sampai bankrup... tu aje jln dia.. Dlm islam tak ada word freedom or human right... ni musibat2 sekawan anwar ni gunakan clause ni untuk hentam org islam.. Islam tak halang freedom manusia tapi ada had nya.. so kena faham kenapa org kafir asik gunakan freedom or human right issue to kill muslim people... yg nak menjatuhkan islam ramai yg nak bangunkan nya sikit...

jgn sampai kita pun jadi one of them yg sanggup gadai agama just for the freedom yg tak menjaminkan apa2 di hari yg akan dtg.

pergi check balik janji2 yg telah di buatkan oleh ANWAR ada ke 50% dia buat? tak ada bro, ok lah 20%.... pun tak ada bro... abih bila dia jadi PM dia nak tunaikan ke janji2 dia... jg mimpi lah....

Powered by Blogger.