Mar 26, 2012

AZMIN ALI STROK.. HASAN ALI DEDAH NILAI SAHAM SHAMSIDAR HAMPIR RM9 JUTA!!









Bekas Exco Kerajaan Negeri, Datuk Dr Hasan Mohamed Ali menafikan tiga perkara yang didakwa oleh Azmin Ali di Dewan Undangan Negeri Jumaat lalu, sebaliknya menuntut Timbalan Presiden PKR itu menjawab lima persoalan sebelum mempersoalkan kredibiliti pihak lain.

Salah satu persoalan, menurut Hasan, beliau mahu Azmin menjelaskan dari mana sumber kewangannya bersama isteri untuk membeli saham mencecah RM2juta pada 1992 hingga 1994.

Katanya, Azmin juga perlu menafikan laporan Pengerusi Yayasan Pembangunan India Malaysia S.A Vickneswaran yang mendakwa dia bersama isterinya termasuk seorang ipar memiliki saham mencecah RM8.5juta pada awal 90-an.

Hasan terus menuntut Azmin untuk menafikan tuduhan adik kandunganya, Ummi Hafilda yang mengatakan dia sudah lapan bulan tidak menziarahi ibunya yang kini berusia 78 tahun dan berada dalam keadaan uzur.

“Saya telah menjawab segala tohmahan Yang Berhormat, sekarang giliran Yang Berhormat Bukit Antarabangsa pula untuk menjawab bagi pihak rakyat negeri ini yang ingin tahu setelah bertahun-tahun tidak mendapat respon mengenainya,” katanya pada sidang media di rumahnya di sini, hari ini.

Malah, Hasan berkata, Azmin juga perlu menyahut cabaran para blogger yang memintanya untuk menjalankan ujian DNA ke atas anaknya di klinik diiktiraf kerajaan untuk menentukan kesahihan biologinya.

Menurutnya, beliau mahu Azmin menafikan tuduhan dibuat dalam buku karangan Syed Hussin Al-Attas bertajuk 'Tuhan, Politik dan Seks' yang mendakwa Azmin mengetahui hubungan intim isterinya bersama Penasihat PKR merangkap ketua pembangkang.

Hasan menegaskan, beliau menimbulkan persoalan tersebut kerana padanya Azmin tidak mempunyai 'locus-standi' untuk berbicara mengenai soal intergriti, ketelusan dan soal kredibiliti.

“Banyak pihak yakin selagi dia (Azmin) tidak membersihkan diri dan keluarga terhadap tuduhan-tuduhan ini, selagi itulah mereka menasihat Yang Berhormat menutup mulut sahaja dan lebih sesuai untuk mencermin muka sendiri sebelum menuduh orang lain,” katanya.

Hasan berkata, beliau merasakan tuduhan jahat dilakukan Azmin terhadapnya selama ini mungkin disebabkan kerisauan dialami Pakatan Rakyat (PR) terhadap kejayaan siri jelajah politiknya sejak dipecat dari Pas dan digugurkan sebagai Exco.

“Saya merasakan mereka (PR) termasuk Azmin melihat saya sebagai ancaman kepada mereka.

“Inilah saya rasa sebab barangkali mereka mencari jalan dalam minggu-minggu terakhir ini untuk ‘menebas’ saya bermati-matian dalam sidang Dewan Undangan Negeri (Dun),” katanya.

13 comments:

Anonymous said...

Mahalnya pepek dia.. 9 Juta kau..

Anonymous said...

pepek dia tak mahal sangat lah. duit berjuta-juta diberi pun hasil rompakan duit rakyat bukan duit bapak dia, kalau duit bapak dia jangan harap ler dia nak bagi banyak² paling banyak pun dia kasi 30 inggit jer..

Anonymous said...

bkn pepek dia je bro 9 juta!!!muntoks dia gak!!!!yg tk dpt dr jijah...tp agak2 je!!!lebih kurang kira haram!!hahaha

Anonymous said...

...package deal kot. Termasuk saluran kumbahan suaminya...

Al-Maklumlah ac-dc...

Anonymous said...

...package deal kot. Termasuk saluran kumbahan suaminya...

Al-Maklumlah ac-dc...

Sahabat Gunung said...

kakakakaka.... kelakarlah komen korang-korang nie...

Kesian Shamsidar, dah penat dia berpeluh sakan, bersengkang mata dan dot-dot-dot untuk mendapat RM9 Juta tu beb, last-last kena kutuk dengan korang macam nie.

Anonymous said...

beli saham hasil jualan pepek?. Kalau tak ada kerja macam mana nak korek 9 juta. Pinjam bank? ada bank nak bagi ke?

Anonymous said...

hehehehe...... so far cipap termahal di msia ni ialah cipap shamsidar....

ada cipap lain lebih mahal tak???

azmi
damansara

pakwadin said...

ADA EMPAT TA YANG SEDAP DALAM DUNIA NE-1- MEM NGA KAP TA. 2. MEM KAP NON BA WAU TA 3. DAI WAU YA TA 4. BA WAU REN TA- SEMUA TU ADA KAT DEPA DAN JUGA KAT KITA-

Anonymous said...

Apa yang membezakan pepek dia ni dgn yang lain? Tang high quality dia kaa?? Tang barang impot bebas cukai kaa??

Anonymous said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

Jawab jangan tak jawab.. Terkedu nampaknya azmin.. Tapi yang heran nya semua orang dah tahu pasal ni.. Tapi Ini keluar dari mulut bekas orang PAS pulak.. Puak puak PAS yang lain tak tahu ke atau buat buat tak tahu..

Anonymous said...

tak lama lagi dapatlah kita rakyat mengikuti cerita seks melibatkan ketua pembangkang ye!...tahniah Datuk nalla lepas ni nalla akan heret sama umi hafilda, datuk eskay dan ramai lagi...sebab mereka banyak simpan bukti...dengar cerita mereka akan heret juga Samsidar...hebat-hebat!

Powered by Blogger.