Feb 9, 2012

"YA.. PRESIDEN PAS SETUJU!!" - MAT SABU ARAH TINDAKAN TEGAS EDAR 'BUKU NEGARA ISLAM'!!"Buat masa ini Manifesto Dokumen Negara Islam nukilan Presiden PAS ditarik semula terlebih dahulu dan tidak akan diedarkan demi kepentingan bersama Pakatan."
"PAS turut menerima arahan melalui Mesyuarat Pakatan tidak membenarkan mana2 Pemimpin mahupun Ahli mengedar buku tersebut kerana ianya bertentangan dengan Dasar Buku Jingga. Tindakan tegas bakal diambil jika didapati ada pihak mensabotaj pendirian tersebut."
"PAS hanya dibenarkan mengedar Manifesto Kerajaan Berkebajikan kerana ianya merupakan sebahagian dasar Buku Jingga."


 


Buku Negara Islam ini menjadi punca DAP bertindak keluar daripada Barisan Alternatif pada tahun 2001 sebagai tindakan protes terhadap PAS pimpinan Arwah Dato' Fadzil Noor yang bertegas mempertahankannya. 


Bagi beliau, PAS menerima sebarang kerjasama dari mana2 pihak dan menghormati dasar rakan parti. Itu prinsip yang beliau rasakan membuktikan Islam itu bukan bersifat dendam dan ganas. Merujuk kejadian serangan Bangunan WTC pada tahun yang sama kononnya dilakukan pengganas Islam. DAP pada ketika itu mendakwa serangan tersebut  merupakan salah satu penentangan mereka terhadap Hukum Hudud.
"SAYA TIDAK MAHU PRINSIP PAS ROSAK KERANA ITU. Pendirian PAS jelas.  melaksanakan Hudud dan Qisas tuntutan Islam dan seluruh Ummatnya, itu prinsip PAS. Jika PAS kritik UMNO kerana lembab dalam membincangkan soal Hudud dan Qisas,   apatah lagi bagi pihak yang secara jelas dan ego menentang Hukum Islam ini."

"Sekurang2nya hormat prinsip PAS. Kerana PAS boleh hormati prinsip mereka. Kami tidak minta mereka keluar dari Barisan ini. Tapi mereka rela keluar Barisan Alternatif dan kerjasama ini kerana pelancaran Buku Negara Islam. Belum lagi dilaksanakannya."

"Masih sama dan tidak berubah. Dan jika DAP sampai bila2 tidak boleh bekerjasama hanya kerana itu, lebih baik dia (DAP) berjauhan dari kami. Kerana kami tidak akan mengubah prinsip ini. Malah akan berjuang sehingga tertiupnya sangkakala menandakan kiamat telah tiba." Presiden PAS Dato' Fadzil Noor.

Jika ARWAH DATO' FADZIL NOOR masih hidup pada ketika ini, beliau juga bakal digelar AGEN UMNO kerana bersikap tegas dalam isu tersebut. Sepertimana berlaku pada Hasan Ali hari ini.1 comments:

Anonymous said...

heran kenapa ayub tak nak kecoh pasal hal ni, prinsip pas tu...kalau pasal arak, zina murtad boleh jer ko elak2 ni prinsip pas pasal hudud punko nak main2 pusing2 pastu kecoh BN punya konspirasi...

mata buta hati buta akidah tiada hanya pandai berkata2.

prinsip hilang entah kemana,,,PERGI LAH BUAT DEMO HAK KEBEBESAN UNTUK KELUAR KAN BUKU DIPERTIKAI KAN DEMO DEMO DEMO DEMO DEMO DEMO DEPAN PEJABAT PAS(LAUNGAN PAS PENAKUT)(ISLAM SEKADAR DI BIBIR)

Powered by Blogger.