Feb 26, 2012

MAT SABU HINA PESURUHJAYA PAS PENANG - "SALLEH MAN PELAQ BODOH..!!"
Kelihatan Perang PRU13 melibatkan sesama Pakatan. Walaupun tiap2 hari menyerang UMNO akan tetapi serangan balas dari 'kaum keluarga' mereka sendiri. 


Tindakan Pesuruhjaya PAS Penang, Mohd Salleh Man yang secara terbuka mendesak pertambahan kerusi yang dipertandingkan PKR pada PRU12 yang lalu menyebabkan Mat Sabu naik berang.

Mat Sabu melihat Pemimpin2 PAS seperti ADUN Permatang Pasir wajar dibuang terus dari barisan Pimpinan kerana sengaja membangkitkan kontroversi dan boleh merenggangkan hubungan sesama Pakatan.


Beliau seolah2 dakwanya tidak sedar pengaruh PAS Penang yang tidak kuat dengan terbukti pada PRU12 yang lalu. Walaupun PAS bertanding hanya sekadar 5 kerusi DUN di Penang akan tetapi tidak mampu menang kesemuanya dan sekadar menang di kerusi DUN Permatang Pasir atas faktor Anwar (DUN di bawah Parlimen Permatang Pauh).

Mat Sabu kelihatan telah diarahkan Anwar menjalankan peranan hebat selaku Parasit PAS bagi Negeri tersebut selain dari Mahfuz Omar di Kedah menumbangkan Ustaz Azizan. 

Setakat ini, Khalid Samad merupakan satu2 nya Parasit PAS yang berjaya menumbangkan kumpulan Pro Ulama PAS iaitu Hasan Ali atas bantuan Azmin Ali.

2 comments:

Anonymous said...

Sama tak kenai Mat Sabu-biasa lah kata kat org.Itulah org No.2 dari Parti Islam Semalaysia (PAS) dulu kini dan mungkin sampai dia mati kot baru nak berenti maki hamun orang.

pukimaq said...

Baguslah baik bagi pada PAS la sebab PAS pun suka bontot jugak.

Powered by Blogger.