Feb 8, 2012

GAMBAR SULIT HASAN ALI TERSEBAR..!!?







Tiada lagi sekatan sebegini setelah diberi jawatan Agama kepada Khalid Ibrahim, seorang Pemimpin yang tiada tauliah dalam mengetuai mana2 Aktiviti Ibadah Islam.



"Saya ditentang DAP dan PKR untuk menyekat penjualan arak di kawasan mengikut daerah yang majoritinya beragama Islam. Alasan mereka ini bertentangan dengan Human Right dan Individual Choice yang terbukti digunapakai di semua Negara2 Maju. Menyekat Pusat2 Hiburan adalah menyekat aktiviti merancakkan Ekonomi. DAP menentang, PKR menentang, tapi yang sedih, ada Pemimpin PAS juga menentang."





 "Saya dipecat bukan kerana saya Minum Arak, bukan kerana saya berkhalwat, bukan kerana saya merasuah atau berlaku korup, bukan saya berzina,  akan tetapi kerana dianggap 'khianat' pada Pakatan, kerana tegas mahu melaksanakan Enakmen Syariah yang salah satu darinya menyekat Penjualan Arak dan aktiviti Judi di kawasan2 daerah yang majoritinya adalah Islam. Ini bukan tanggungjawab saya. Ini adalah Hukum Allah yang setiap Pemimpin Islam wajib melaksanakannya." 



PS : Kenapa pula Bekas Ketua Penerangan PAS Selangor Ustaz Hasan Basri tidak dipecat? Ditentang Majlis Syura Ulama'? KLIK DI SINI.


12 comments:

Anonymous said...

Tahniah Dato Hassan Ali, sendiri turun padang buat pemeriksaan tempat pesta arak.

Anonymous said...

Pic last tu khalid samad gn daphne iking ke?

Adi Kencana said...

Tahniash PAS. Teruskan menjadi kuda tunggangan DAP & PKR!!

NURUL IZZAH TAK BERANI ANGKAT MUKA DEPAN PENDUDUK PPR!!Baca di sini!!

http://apakecoh2.blogspot.com/

Hamdan Hadi said...

Harap jangan berhenti sekerat jalan. Ini bukan agenda politik tetapi urusan memelihara aqidah. Pasti ada penentangan tetapi yang menyokong kian bertambah, alhamdulillah

Anonymous said...

Pic last tu khalid samad gn daphne iking semasa menyanyikan lagu kempen mengundi untuk Malaysia...lagu ni mulanya disiarkan ditv kemudian diharamkan kerana menggabungkan pembangkang dan pihak kerajaan dalam mengajak rakyat mendaftar sebagai pengundi.

Anonymous said...

Hidup UMNO

Anonymous said...

ana pun dah ambil keputusan tak mau ikut bersekongkol dgn ketua yg tak jelas ke mana kita nak dibawanya!...kadang2 macam islamik sangat!,kadang2pro Israel Laknatullah!moralnya menjadi pertikaian!,penuh dgn klentong dan tipu helah!...ceramahnya tak abis2 dok mencaci kerajaan tak ada yg betul padanya!...walhal realitinya prestasi kerajaan BN amat cemerlang!apa tidaknya kalau tidak mana mungkin negara mencapai banyak kemajuan melalui transformasi PM!... ana fikir ramai yg setuju dgn pendapat ini!

Anonymous said...

gua pun setuju!..negara ok what! gua pun sudah dapat BR1M 500..the 1st PM have done it!.. cukup beli beras satu tahun maa!..apa mau lagi?...salute to PM may God bless you!

Anonymous said...

siri ceramah Dr Hasan ali mendapat sambutan hangat di merata Malaysia...jgn percaya fitnah blog2 pembangkang yg mengatakan sebaliknya....itulah dasar parti pembangkang yg sentiasa membohongi rakyat,...ceramah dr Hasan beri maklumat penting mengapa kita kena tolak Anwar dlm PRU 13 nanti...tk.

Anonymous said...

tuan abdullah saamah dan prof madya md noor deris bekas tokoh2 ulama pas sendiri tlh menyeru umat islam menolak pemimpin yg mengamalkan biseksual(jantan betina sama je)...adalah wajib umat islam menolak pemimpin demikian untuk elakkan negara ditimpa malapetaka besar...orang yg amalkan biseksual itu adalah fasik tak bleh diterima sama sekali dan ikut hukum islam adalah fardu ain kpd umat islam menolak pemimpin sedemikian!

Anonymous said...

Ustaz nasha d singkir.Penyanyi d calon parlimen.apa dah jadi ngan pas.

Anonymous said...

Berkat sembahyang hajat ko umno ko bn.PAS MENUJU KEHANCURAN.

Powered by Blogger.