Feb 24, 2012

DEDAH - ANWAR PERNAH ARAH EHUD BARAK BERI SURAT PADA TUN M SOKONG ISRAEL!!?Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mengakui bahawa kerajaan Malaysia semasa pentadbirannya menolak hubungan Malaysia dengan Israel dan jawapan itu diberikan melalui sepucuk surat kepada Perdana Menterinya Ehud Barak.

Beliau menjelaskan surat daripada Israel pada ketika itu adalah mahu Malaysia menukar pendirian mengenai hubungan antarabangsa dengan Israel.


"Saya menjawab balik mengatakan Malaysia tidak akan ada apa-apa hubungan dengan mereka (Israel) selagi mereka tidak mengiktiraf kedudukan rakyat Palestin," katanya kepada pemberita selepas menghadiri perasmian Jelajah Keamanan Wakaf Water4Gaza di sini hari Khamis.

Beliau berkata demikian ketika ditanya dakwaan pelbagai blog pembangkang pada masa sekarang mengenai sepucuk surat yang diutuskannya semasa menerajui pentadbiran Malaysia ketika itu, kepada Israel.Masih belum terlewat bagi anda untuk sama2 hadir ke Program BICARA MINDA BERSAMA TUN MAHATHIR yang bakal berlangsung bermula jam 8 Pagi ini dan berakhir pada jam 12 tengahari.

MASA ACARA

8:00 pg Pendaftaran Peserta & Sarapan

9:00 pg Ketibaan Tetamu Jemputan

9:20 pg Ketibaan YB. Timbalan Menteri Belia dan Sukan I & II

9.25 pg Ketibaan YB Menteri Belia dan Sukan Malaysia

9.30 pg Ketibaan YABhg. Tun Dr. Mahathir Mohamad Presiden Kehormat Yayasan Kepimpinan Perdana

9.40 pg Nyanyian Lagu Negaraku

9.45 pg Bacaan Doa

9:50 pg Aluan oleh: YB Dato’ Sri Ahmad Shabery Cheek Menteri Belia dan Sukan Malaysia

10:00 pg Program Bicara Minda oleh: YABhg. Tun Dr. Mahathir Mohamad Presiden Kehormat Yayasan Kepimpinan Perdana “Transformasi Kepimpinan Belia: Meniti Cabaran Wawasan 2020”

11:00 pg Sesi Soal Jawab

12:00 tghari Sidang Akhbar / Jamuan Tengah Hari / BersuraiLagi Artikel Panas (Klik pada tajuk di bawah) :-
  


0 comments:

Powered by Blogger.