Jan 3, 2012

PAS SELANGOR GELAR ANWAR IMAM MAHDI - "MURTAD ISU REMEH & BUANG MASA!!"Ternyata isu berkenaan Aqidah umat Islam yang kian terpesong dari beberapa puak di Negeri Selangor yang dibangkitkan tidak dihiraukan langsung Jawatankuasa terbaru PAS Selangor.

Pesuruhjaya PAS Negeri sebentar tadi menganggap isu itu bukan sahaja remeh, malah memberi liabiliti terhadap sokongan bukan Islam terutamanya Cina yang sedang bangkit bersatu menyokong Pakatan. Maka Dr. Rani melalui sidang media petang tadi membuat pengisytiharan akan turut menjadi tulang belakang Rusuhan Bebas Anwar 901 pada 9 Januari di Mahkamah Tinggi KL.

Sokongan itu disaksikan bersama dan dikelilingi PKR Selangor dikepalai Azmin Ali dan kuncu2 PKR sebagai rekod selepas ini agar tidak bercanggah sepertimana yang berlaku pada Hassan Ali. 

Dr. Rani turut memuja Anwar selaku pejuang Islam sebenar yang mempertahankan keadilan Sistem Kehakiman melalui masalah moral yang dihadapi olehnya itu. Oleh itu, PAS Selangor menyatakan sumpah janji akan mengerah rakyat dengan mensasarkan 100 ribu umat untuk bersama2 membuat satu pemberontakan besar pada hari tersebut.

PAS Selangor isu Murtad yang dibangkitkan Hassan Ali boleh ditangguhkan seketika dan menyeru Hassan turut serta dalam perjuangan ini.

Pendirian ini sebelum ini telah dinyatakan secara peribadi oleh Timb. Pesuruhjaya PAS Selangor Khalid Samad.

Malas nak ulas. LU PIKIR LA SENDIRI BRO!!Artikel Berkaitan (klik pada tajuk di bawah) :-


1.  SETIAUSAHA NAJIB MASUK DAP - GELAR KIT SIANG IMAM MAHDI VERSI BUKAN ISLAM!!

0 comments:

Powered by Blogger.