Jan 10, 2012

PAS GOMBAK DEDAH - KHALID SAMAD 'UPAH' SAARI SUNGIB TUMBANG HASAN ALI!!?Rata2 PAS di peringkat akar umbi tidak dapat menerima hukuman drastik yang dikenakan ke atas Bekas Exco Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali. 

Ini diperakui beberapa Pemimpin PAS Kawasan di Selangor yang menganggap Hasan tidak sewajarnya dipecat hanya kerana tidak bersetuju dengan dasar Pakatan. Walhal beliau masih setia dengan perjuangan PAS yang termaktub melalui Piagam Parti yang memperjuangkan Islam sebagai asas utama perlaksanaan dasar.

Ini turut diperakui melalui laporan Malaysiakini yang melaporkan, ada di kalangan ahli2 PAS yang mahu Hassan Ali sekadar digantung keahliannya. Ini kerana beliau tidak pernah menghina perjuangan PAS akan tetapi mengkritik sebilangan pemimpin PAS.

Ada juga di kalangan Pemimpin Parti kawasan Ampang yang mempersoalkan tindakan yang dikenakan Saari Sungib yang sekadar diberi amaran walhal beliaulah individu yang menjadi punca pergolakan yang berlaku.Lantas secara tiba2 pula beberapa Blog PAS mencadangkan Saari menggantikan Hasan Ali bagi jawatan Exco Selangor. Mereka mengesyaki Saari telah diupah oleh individu tertentu untuk menumbangkan 

Tindakan Saari yang membuat kenyataan secara terbuka melemparkan tuduhan yang membelakangi keputusan PAS Negeri dan Pusat adalah 1 bentuk pengkhiatan yang lebih buruk jika dibandingkan dengan tindakan Hasan.

Ini juga kata mereka mempamerkan kepada umum berlakunya usaha dan agenda paling jahat dalam politik PAS tindakan menjatuhkan Pemimpin dalam parti dengan cara yang paling diktator.


Lagi artikel Panas :-

RONNIE LIU ISYTIHAR SOKONG HASAN ALI!!? - 'KAMI SENASIB..!!'

3 comments:

Anonymous said...

Aku suka tengok pas tunggang langgang biar hancur berderai tak boleh dibaiki. Kerana Paslah orang islam dipandang hina di negara kita. Kerana Paslah melayu berpecah belah. Sebenarnya Parti Pas sekarang tidak sesuai lagi kerana pas sekarang hanya jadi Barua DAP dan PKR. Pas sudah Takada telor hanya sesuai di liwat oleh DAP dan PKR sahaja. Cuba kita fikirkan Orang yang seperti Dato Hassaan ALI yang berjuang demi agamanya, bangsa dan rajanya boleh dipecat dengan begitu mudah tanpa dapat membela diri disebabkan mengkritik moral Dato Sri Anuar Ibrahim. Bagi Aku Pas adalah sebuah Parti Yang hanya mengikut telunuk PKR dan DAP dan sudah tak ada hala tuju dan maruah.

Dato' SRK Melaka said...

Sekuen Ombak Rindu- GOMBAK TERKEDU..
Hasan yg berjasa menaikkan produk kek BULAN utk syarikat..dipecat kerana menghalang Staf2 ikut pesta joget lambak 901..Belum pun disingkir dari posisi managing director syarikat sekutu yg memegang konsesi SELANGOR.. Ramai sahabat beliau bertukar menjadi Musibat kerana tembolok semakin besar..
Saksikan kesudahannya..

Anonymous said...

Harap Hassan Ali dapat perjuangkan agama islam... Tak payahlah cakap berjuang untuk bangsa melayu dan raja melayu.. Bangsa asing dah berjaya buat bangsa melayu merasa jijik pada bangsanya sendiri..

Powered by Blogger.