Jan 19, 2012

MB KEDAH SOKONG AUKU - "ADAM ADLI ANAK MUDA AKHLAK KOTOR!!"Tindakan MB Kedah Azizan Abdul Razak yang mempertahankan tindakan yang dikenakan 5 Pelajar Kolej Universiti Insaniah (KUIN) di bawah Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) dan menjelaskan adalah lebih releven jika ianya diselesaikan di mahkamah.

Malah MB Kedah turut mempersoalkan maklumbalas Kumpulan Pemberontak Pro Mahasiswa yang mengambil langkah biadap membuat protes membabi buta tanpa merujuk kepada beliau terlebih dahulu.

Jelas Azizan, isu sama ada KUIN melaksanakan AUKU ke atas mahasiswa yang melakukan kesalahan bukan isu besar sebaliknya ia boleh diselesaikan secara baik.

Malah adalah tidak profesional jika beliau mengambil langkah menidakkan Undang2 sedia ada yang nyata tidaklah menampakkan kezaliman terhadap majoriti Mahasiswa di Negara ini.

Azizan turut menyelar Kumpulan Mahasiswa yang dikepalai Adam Adli ini yang tidak berakhlak dan merujuk pegangan Agama dalam menyelesaikan satu2 isu.


Memperlihat budaya tidak menghormati Pemimpin dan langkah yang dibuat ini seolah2 satu provokasi jahat arahan 'Individu tertentu' menjatuhkan Kepimpinan Kerajaan Negeri Kedah.

Kumpulan ini yang juga mendukung perjuangan Anwar semalam mengadakan demonstrasi di hadapan Ibu Pejabat PAS mengherdik tindakan MB Kedah tidak campur tangan dan zalim mengiyakan AUKU dilaksanakan di Universiti milik Kerajaan Negeri tersebut.

Artikel Berkaitan (klik pada tajuk di bawah) :-

1.  MAHASISWA PRO PAS BOGEL PELAN JAHAT MAHFUZ OMAR 'BUNUH' MB KEDAH!!

4 comments:

Anonymous said...

Adam adli ni memang tolol dipergunakan oleh ahli politik pembangkang... Melayu tak sedar masuk UPSI pun sebab hak dia sebagai bumiputra.. Boleh sesiapa confirm result SPM dia ke.. Mari kita tengok dia ni budak bijak pandai yang macam mana..

Pak Pandai said...

Umno dah beli menteri besor kedah untuk sokong AUKU - PR, itu adalah alasan akan diberikan nanti....

Anonymous said...

ni ker besok nk jadi cekgu.habis anak-anak murid teruk
mcm die

Yazid Jangguttouch | Budak Pensel said...

mentaliti orang bila seseorang menyokong tindakan yang bertentangan dengan parti, mesti dituduh UMNO telah membayar individu itu. dimanakah hak bersuara seseorang di dalam PAS?

memalukan.

Ahli PAS Puchong, Parlimen Serdang.

Powered by Blogger.