Jan 2, 2012

KEMPEN 901 - HARUN DIN TOLAK JADI IMAM SOLAT HAJAT ANWAR!!

Sessi Solat Hajat yang terkandung di dalam salah 1 prgm. Kempen Bebas Anwar 901 setakat ini dilihat tidak mendapat sambutan yang menggalakkan. Sehinggakan beberapa Kempen yang sepatutnya dihadiri Anwar terbatal secara tiba2 kerana tidak mencapai jumlah sasaran penyokong. 

Ternyata cubaan membawa momentum Reformasi 98 tidak berjaya. Banyak Ceramah2 Anwar dihadiri oleh sekumpulan kecil sahaja yang rata2 merupakan kaum Cina dan beberapa Puak Pro Mahasiswa. Ini amat berbeza sekali dengan sambutan Reformasi 98 dengan kehadiran lebih dari 10 ribu bagi setiap lokasi yang dipilih mengikut Negeri.


Lebih mengejutkan, dan mungkin ramai yang tidak perasan akan hal ini. Tiada Tokoh2 Ulama' PAS yang turut serta menyokong Road Show Anwar ini. Peranan Harun Din dilihat paling ketara perbezaan berbandingnya 13 tahun dahulu setelah beliau langsung tidak turut berkempen dan menggunakan rumahnya sebagai Markas utama kempen Bebas Anwar. 


Nik Aziz tidak lagi boleh menjadi Imam atas faktor uzur. Hadi Awang? Tidak ada punyai masa bersama2 mengiringi Anwar ke semua Road Show beliau. Hadi Awang sedang menanti janji Mat Sabu yang akan menjulang Presiden PAS itu selaku PM jika Pakatan menguasai Kerajaan. Kerana Anwar telahpun dijangkakan bakal ke penjara.

Beberapa tokoh Ulama' PAS turut menolak bulat2 untuk mengepalai Solat Hajat buat Anwar yang merupakan salah 1 tentatif bagi setiap Program yang diadakan di setiap Negeri. Anwar terpaksa menggunakan Dr. Badrul Amin bagi menjalankan tugas tersebut. Dr. Badrul Amin diharapkan Anwar mampu mengembalikan kekuatan sokongan barisan Ulama' dan tokoh2 Agama bagi menolak kes liwat beliau. Akan tetapi Dr. Badrul Amin tidak lagi dihormati sebagai tokoh Agama. Ianya berlaku pada kemunculan beliau dalam sebuah Ceramah Agama di sebuah Surau mengherdik bekas Mufti Perlis dengan gelaran melampau iaitu Bapak Setan.

Pengaruh Dr. Badrul Amin dilihat bertambah parah setelah memperumpamakan Anwar sebagai Imam Mahdi dalam sebuah Ceramah baru2 ini. Bagi mereka, gelaran tersebut agak berlebih2 an dan dikhuatiri akan mengelirukan akidah umat Islam di Negara ini.
Realitinya, Tokoh2 Ulama yang sanggup menerjah dalam arena Politik bersama2 Anwar seperti Harun Din, Ustaz Taib Azamuddin dan Ustaz Ahmad Awang telah sedar. Mereka telahpun memberi peluang kedua kepada Anwar setelah Bekas TPM ini bersikap angkuh dan mengherdik mereka ketika di dalam Kerajaan. Yang akhirnya mengundang balasan dari Allah.Ternyata tiada lagi peluang ketiga buat Anwar. Anwar sememangnya tidak berubah. Sikap lupa pegangan Agama apabila diberi nikmat kuasa politik. Anwar dilihat begitu gelojoh dan tidak bersyukur dengan nikmat kuasa politik yang diberi Allah. Sehingga sanggup menyalahgunakannya. Lalu buat kali kedua Allah uji lagi beliau. Sampai bila akan diuji akan tetapi tetap tidak berubah?

Mereka tidak lagi sanggup bersubahat untuk mengangkat tokoh yang punyai masalah Moral apatah lagi mengepalai solat yang seolah2 berdusta dengan Allah.


Artikel Berkaitan (Klik pada tajuk di bawah) :-

1.   MAT SABU GELAR HARUN DIN LANGAU.. SAMPAH POLITIK PAS!!?

11 comments:

Anonymous said...

TAK PERLU BUAT SEMBAHYANG HAJAT SEBAB ALLAH SWT TIDAK AKAN MAQBULKAN. AL-JUBURI INI TELAH PUN MENDAPAT LAKNAT, KENAPA PERLU SEMBAHYANG HAJAT?

Tamingsari said...

Ustaz Haron Din biarpun ia bersama PAS, Tamingsari amat menghormati beliau.

Dia pilih PAS kerana Islam dan PAS pilih DAP kerana politik, mungkin Ust. HD akan keluar dari PAS. Kita sama-sama doakan.

Masakan Ust. HD mahu mengimamkan pembebasan seorang dajal dan seorang Islam munafik seperti Anwar...

Allah... selamatkan Malaysia

Anonymous said...

Sebelum bersetuju utk menjadi Imam solat hajat kpd ANUwar, saya syorkan tengok,perhati dgn teliti video sex china doll ANUwar dulu. lepas tuh suruh ANUwar tunjuk ANU tu betul lurus!!!!

Bila dah clear semua...nak jdi imam 1k rakaat hajat pun buat lah!

Anonymous said...

benda ANU dia bengkok sebab banyak menutuh ke? kah kah kah . kalau dia berani tunjuk dan nampak lurus, kena x-ray sebab ada besi.. kak kah kah

Anonymous said...

Kita cadangkan agar Haron Din bertemu 4 mata dengan PM atau TPM. Nyatakan hasrat sebenar dengan penuh rasa kasih sayang. Saya setuju kalau Haron di lantik sebagai penasihat agama PM.

Anonymous said...

Dato' Dr Harun Din Al Hafiz, bukan sebarangan tokoh agama terdidik dalam keluarga ulama besar. Lihat betapa adik beadik beliau bergelar tokoh agamawan negara. Tokoh ini berkata benar, cuma mungkin, fahaman politik mereka berbeza.

Anonymous said...

akhir zaman mcm ni la. yang benar jd salah. nmpk sgt freemason illuminati dah anwar ni. allahuaqlam. esok kt akhirat jwb lah ia dgn rakan sekutunya depan allah swt dan juga kita. petanda akhir zaman dah jelas nyata. ia bermata satu. tolong kaji siasat baca quran. insyaallah ada dan dpt jwpan.

Anonymous said...

setuju.. akhir zaman sekarang ni.. yang salah dikatakan benar, yamg benar dikatakan salah.. sedih umat muhamad saw, sekarang.. memperjuangkan benda2 yang tak mnafaat .. hayatilay surah wal asr.. jagnlah kita jadi orang yg rugi..amin.

Anonymous said...

KPD PARA ULAMA PAS,JOM TUBUH PARTI BARU...

Anonymous said...

zaman kemuncak anwar dah berakhir...dia sudah tidak relevent!...manifestasi bantahan rakyat di mana2 aljub berpidato dgn idea basinya penuh dgn pitnah dan pembohongan akhirnya memakan tuan sendiri!...tinggallah nuar bak pelakon tua yg tak bermaya dan kehabisan modal!

Anonymous said...

AKU SOKONG PAS..TERUTAMA USTAZ HARON DIN...DIA CELIK HATI..ULAMA SEBENAR...SUDAH2 LAH MAT SABU..TNGOK MUKA LU PUN DAH TAHU PENIPU BESARNYA KAKI...LU BUKANNYA X TAHU ANWAR TU KAKI JUBOR...TAPI PASAL POLITIK,YANG HARAM PUNBOLEH JADI HALAL....LU GI TAUBAT LA SEBELUM MUSIBAH DATANG KAT LU MAT SABU WOIIII....

Powered by Blogger.