Jan 19, 2012

AZWAN ALl N UMMI WITH LOVE - "NO MORE BETINA NERAKA, OK!!"


Kisah pengacara Azwan Ali dengan lancangnya di twitter bukan cerita baru. Gaduh sakan dengan adiknya Ummi Hafilda juga bukan baru.  Namun Azwan sudah langgar sempadan apabila buat ugutan bunuh cara terbuka terhadap Ummi menerusi twitternya Jumaat lalu.

Menerusi akaun twitter AzwanNur dia tulis : BETINA NERAKA , Ummi kasi REJAM hidup hidup 1 bako mayat diaaaa ..

Ekoran itu Ummi buat laporan polis yang kemudiannya ikut Ketua Polis Petaling Jaya, Arjunaidi Mohamad melibatkan kes di bawah Seksyen 506 Kanun Cara Jenayah.

Namun tengahari Rabu, kedua-dua Umi dan Azwan tampil dalam satu sidang akhbar bersama di sebuah restoran di Kuala Lumpur.

Di situ Azwan membuat aku janji dan memohon maaf secara terbuka kepada Ummi, para pemimpin politik dan para artis yang tersinggung dengan mesej twitternya yang balon sana sini.

Dia juga memohon maaf kepada bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dan isteri yang katanya turut tersinggung dengan salah satu tweetnya.

Dia juga berjanji tidak akan lagi hantar twitter mengenai politik dan isu-isu semasa.

 

Azwan juga mengaku dia termakan hasutan dari pelbagai sudut orang yang berkepentingan politik ketika menghantar tweet balon pemimpin politik.

Dia juga mengaku pernah canang abangnya Azmin Ali bakal jadi Menteri Besar Selangor kerana ketika itu rasa ghairah dan bangga apabila maklumat itu diberitahu sendiri oleh 'seseorang dalam kerajaan Selangor"

Dengan persetujuan Azwan membuat aku janji dan memohon maaf secara terbuka, Ummi telah bersetuju menarik balik laporan polis yang dibuatnya terhadap abangnya itu sebelum ini.

“Saya harap penjelasan ini menutup segala isu berkaitan sesiapa sahaja dlm twitter saya, berkuatkuasa serta merta. Ia satu pengajaran untuk semua orang. Terpulanglah. Saya tak kisah apa orang nak cakap pasal saya selepas ini. Saya rehda,” kata Azwan. 

Ada lagi sambungan Kisah Keluarga 69 ini.. KLIK DI SINI untuk ikuti perkembangan di atas.

3 comments:

Anonymous said...

banyaknya filem2 TS P.ramlee mendahului zamannya.. pas ni apa lgi ye.

Benci ah dengan KPOP Bodoh! said...

Anwar Ibrahim, Adam Adli dan Khalid Ibrahim adalah boneka kepada DAP. Pemerintah Selangor ialah DAP yang tidak hormat Islam, Melayu dan Raja-Raja Melayu.

Minta semua pengudi jangan undi parti yang bukan UMNO, undi parti UMNO sahaja. undi BN jika perlu, jangan jadikan orang kafir sebagai Pemimpin, kerana mereka tidak layak jadi pemimpin kita umat Islam di tanah Melayu Islam.

jangan beli produk Cina dan bukan Melayu yang Lain.

Hapuskan hak mengundi non-bumiputra kerana mereka cuma nak tanah kuasa dan tidak hormat Melayu dan Raja Raja Melayu, cuma fikir Tanah Besar Cina.

Hang Tuah juga Cina cina lahanat ini pertikaikan, walhal itulah antara Wira Melayu.

Hapuskan Bahasa, tulisan dan fahaman Cina di malaysia. Kita tidak Perlukan orang Cina di MALAYsia.

Orang Cina malaysia juga tidak hormat undang undang.

Mereka adalah bapa pelacuran, perjudian, along haram, rumah urut haram, DVD haram, pusat judi haram, perosak bahasa Melayu, tidak mahu cakap Melayu walau sudah 40 tahun tinggal di Malaysia.

Tidak hormat Raja-raja Melayu, undang undang Negara dan undang undang Jalan raya.

Cina tamak haloba, Kerajaan punya semua nak percuma, Cina punya semua mahal.

Cina juga penyebab krisis ekonomi di Malaysia, mereka yang menaikkan harga barang-barang harian, harga rumah, sewa kedai, kereta, motor, alat ganti,pakaian, alat rumah dan sebagainya.

Ambil semula tanah dan harta Melayu yang telah di ambil oleh DAP, MCA dan Gerakan. hapuskan parti lain selain UMNO dan BN.

Adam Adli...pergi habiskan belajar atau berhenti dari UPSI...budak tak malu, CGPA pun setakat cukup makan, nak tunjuk pandai.

Fared430

Anonymous said...

Kalau berpecah & putus saudara kerana politik , nescaya x berkat hidup di dunia.. apalah diorg ni.. yg sorg tu x insaf2 lagi.. kerana mulut badan binasa

Powered by Blogger.