Jan 27, 2012

AUKU - PRO MAHASISWA KATA USTAZ AZIZAN NYANYUK.. TUN M PULA 'SETAN TUA!!'

Kumpulan yang terdiri daripada 20 Penyokong Pro Mahasiswa secara tiba2 menjadi Kambing Hitam Anwar. Diarahkan membuat satu isu yang mampu mendapat liputan hampir kesemua media di Negara ini. Melakukan kekacauan dan pemberontakan sehinggakan memijak gambar PM Najib Tun Razak. Kerana apa? AUKU.
Penentangan kini tidak lagi terhad kepada Pemimpin Kerajaan Pusat semata2. Mana2 Pemimpin waimah yang digelar Ulama' sekalipun dicaci jika menentang AUKU, mengambil contoh caci maki mereka terhadap Ustaz Azizan dalam bentuk gelaran mahupun kalikatur seperti di atas.

Walhal pemimpin ini juga yang Pimpinan Pakatan mendakwa tokoh Ulama' Agung yang mempamerkan pemerintahan bersih lagi berlandaskan Al Qur'an dan Sunnah. Walaupun tewas dalam beberapa isu dek kerana campurtangan DAP Kedah. Kerana apa? AUKU.

Begitu besar kewajipan membubar Akta AUKU sehingga Pemimpin yang mereka gelar sebagai Tokoh Ulama' dihina sebegitu rupa.Kini bekas PM Tun Mahathir pula menjadi sasaran. Tindakan beliau mempertahankan AUKU yang dikemaskini semasa era pemerintahan beliau (Anwar selaku Menteri Pendidikan) digelar dengan pelbagai nama. Setan Tua. Paddy Kutty nak Mampos dan macam2 lagi. Kerana apa? AUKU?

Nilai akhlak semakin terpesong. Mahasiswa yang sewajarnya mempamerkan elitis pendokong pimpinan penyumbang masa depan Negara tercalar dek kerana 20 anggota Pro Mahasiswa yang menubuhkan Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM).


 Tun Mahathir mungkin tidak hairan dengan gelaran2 tersebut. Akan tetapi jikalau sampaikan Tokoh yang dijulang PAS selaku Ulama' seperti Azizan Abdul Razak selaku MB Kedah dihina sebegitu rupa. 'Pemimpin Mayat Hidup'. Gelaran sebegitu diberikan. Apa lagi motifnya?

AUKU ini sekadar helah. Majoriti mahasiswa IPT di Negara ini tidak pernahpun mengambil peduli akan Akta ini. Mereka sekadar tekad untuk tekun belajar mencapai kecemerlangan dalam bidang masing2.

Bagi mereka yang gemar bergiat aktif dalam kegiatan2 kemasyarakatan, mereka tidak dihalang menyertai seberapa banyak Kelab, Persatuan waimah NGO bagi setiap cawangan khas di IPT, asalkan pembelajaran mereka diberi perhatian utama.

Malah ada yang tak tahu langsung apa maksud AUKU. Dan mereka pun tidak mengambil peduli hal politik akan tetapi lebih fokus untuk mencapat sasaran CGPA 3.5 ke atas yang membawa Anugerah Dekan. Itu yang membanggakan kedua ibu bapa mereka yang bersusah payah menggarap dan membesarkan mereka sehingga mampu bergelar mahasiswa IPTA. SMM ini sekadar helah Anwar bagi membangkitkan rasa benci terhadap pimpinan Najib seterusnya memperlihatkan kekuatan Anwar dari kalangan generasi Muda. Itu sahaja. Strategi era 1970an digunapakai semula. Bezanya melantik Adam Adli, budak IPT yang secara tiba2 menonjol sebagai waris jari hantu Anwar. Akan tetapi, permainan Anwar ini membunuh dirinya semula. Kerana kini telah terperangkap setelah Pimpinan Ulama' PAS seperti Ustaz Azizan sendiri mempertahankan tindakan di bawah kuatkuasa AUKU terhadap 5 Mahasiswa Kolej bernaung Kerajaan Negeri Kedah bernama KUIN.

 


Sehinggakan geng2 Adam Adli menggelar Ustaz Azizan sebagai Ulama' Nyanyuk makin Gila. Astagfirullah. Akhlak Mahasiswa tiada adab terhadap Pemimpin sebegini. Dek kerana permainan Anwar.

Mungkin strategi ini menyenangkan Mahfuz Omar yang sekian lama mahu Ustaz Azizan tumbang. Kerana dendam politik dalaman. Syabas Mahfuz.

Apa komen Hadi Awang? Presiden PAS ini patung semata2. Selagi bateri masih hidup, dikawal oleh Parasit2 PAS. Sampai satu masa, bateri sudah habis tempoh, dibuang sahaja. Tinggalkan serban sebagai kenang-kenangan.


Lagi PRO MAHASISWA Hina USTAZ Azizan (klik pada tajuk di bawah) : -


4 comments:

Anonymous said...

Memang mereka semua anak anak gampang yang tidak bisa berfikir apatah lagi melakukan tindakan tindakan yang berlandaskan akal. Mah fuz tu jangan dok ingat orang tak kenai kau! Jugak anak gampang!!

Betulah tu! said...

Adam tu masa buat kerja kotoq ni juboq dia masih melekit KY Jelly kot?

ajai62 said...

Assalam Bro

Mereka ni semua Mahasiswa sampah masyarakat... Tak kemana budak2 ni... Tunggu sikit hari lagi jadi penagihlah mamat2 ni...

Anonymous said...

xsedaq dek untung.............

Powered by Blogger.