Jan 20, 2012

AUKU - PEMUDA PAS SELAR USTAZ AZIZAN PEMIMPIN ULAMA' GILA BABI!!Serangan terbaru Pemuda PAS terhadap Ustaz Azizan memperlihatkan kuasa autoriti yang dipegang Mahfuz Omar selaku Pemimpin Pro Erdogan di dalam parti tersebut semakin kental.

Dengan biadap tanpa rasa hormat Azizan Abdul Razak yang dijulang Pemimpin Ulama', Pemuda PAS mengeluarkan kenyataan mengherdik MB Kedah itu kerana ego dalam menyelesaikan isu pergantungan 5 pelajar IPT milik Kerajaan Negeri Kedah di bawah Akta AUKU.

Kenyataan menyerang Ustaz Azizan terpaksa dikeluarkan segera setelah beberapa NGO Mahasiswa Pro PAS lantang mengkritik beliau dan dikhuatiri NGO2 ini akan hilang kepercayaan dan sokongan terhadap Pemuda PAS pada PRU13 kelak.

Melalui laman FB, Dewan Pemuda PAS pusat menegaskan sayap parti Islam itu berpendirian teguh untuk memansuhkan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) dan menyelar sikap Ustaz Azizan yang menafikan hak mahasiswa.

"Jelas pendirian kami sehingga kini tidak berubah iaitu mansuhkan AUKU. Pendirian ini bukan kepada kes-kes tertentu atau universiti dan kolej tertentu tetapi meliputi semua termasuk KUIN yang berada di bawah kerajaan negeri Kedah dan ia ditadbir Pakatan Rakyat manakal menteri besarnya dari PAS.

"Pendirian kami tidak berubah dan tegas. Malah beberapa kali saya kemukakan kenyataan kepada menteri besar sendiri, ataupun kepada KUIN menggesa bertindak wajar dan tidak menggantung lima mahasiswanya," katanya.

Pertengahan tahun lalu lima mahasiswa KUIN didakwa di bawah kesalahan AUKU kerana menyertai demonstrasi, memberikan ucapan di hadapan orang ramai menggunakan pembesar suara di sudut pidato dan mengadakan sidang akhbar berhubung bantahan pembukaan Sekolah Insan Bestari yang menggunakan bangunan tahfiz.

Ini menyebabkan Kumpulan Pro Siswa belaan Anwar Ibrahim dikepalai Adam Adli mengadakan demonstrasi di hadapan Ibu Pejabat PAS petang kelmarin mengherdik tindakan Ustaz Azizan Abdul Razak yang mengambil langkah berdiam diri.
Semalam Azizan berkata AUKU akan tetap dikenakan terhadap mana-mana mahasiswa KUIN yang melakukan kesalahan.

Beliau berkata penggantungan lima mahasiwa KUIN tahun lalu dibuat mengikut peruntukan di bawah kesalahan AUKU menambah pengurusan pusat pengajian tinggi itu membuat keputusan berdasarkan undang-undang sedia ada.

Senyum lebar Mr. Mahfuz... Goodbye Azizan. Ulama' ke, Tok Gersuru ke, PAS sudah terdesak. Mana2 yang berpendirian bercanggah dengan PKR dan DAP, mereka akan cantas. Sebab masa dah makin suntuk. Kalau buat dosa, kasi settle PRU13 then menang, baru mohon taubat.

Artikel berkaitan (klik pada tajuk di bawah) :-

2 comments:

Anonymous said...

bodo punya parasit hehhe pas selangor

Adi Kencana said...

Time org buat, salah. Tapi time dia buat, OK lak... PAS & Pakatan Haprak memang hipokrit!!

KHALID KAKI PEREMPUAN? PAS KENA KENCING? Baca di sini!!

http://apakecoh2.blogspot.com/

Powered by Blogger.