Jan 8, 2012

ANWAR UPAH SUNTIK DADAH PENGAWAL KHAS WAN AZIZAH!!?







Isu pengawal keselamatan Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail bualan mulut orang ramai.

Sudah pasti mereka menggambarkan perkara2 Negatif terhadap BN sebagai mukadimah sebelum keputusan kes Liwat Anwar Ibrahim.

Persoalannya, sejauhmana kebenaran isu ini? KLIK DI SINI untuk jawapan penipuan propaganda ini.

7 comments:

Anonymous said...

itu majlis PKR bukan majlis UMNO , sekeliling hanyalah orang PKR bukan orang UMNO !

mana mungkin orang UMNo menyelinap masuk majlis PKR dan suntik pengawal peribadi Azizah , ini mesti perbuatan orang2 PKR sendiri , mungkin individu yg ada problem denggan Fayyad , orang PKR yg sakit hati dgn fayyad !

macamana pengawal peribadi tak mampu jaga diri sendiri ?

pada saya semua ini auta dan lakonan PKR , taktik untuk menarik simpati ramai ..

Anonymous said...

macamana nak jaga orang lain. kalau diri sendiri pun tak berapa nak ok. bunuh wan azizah? sape la yang budus sangat nak bunuh dia ni. buang masa je. dia bukan berguna pun macam patung cendana. ada nyawa serupa macam tak ada. kalau tak takkan laki buat semua onar dan angkara dia boleh buat dek je siap sokong lagi. kalau wanita normal lain dah tentu mengamuk. ni bukan sebab azizah ni sabar tau tapi bongok. standardlah tentu la UMNO yang dipersalahkan. agaknya nanti kalau dah tak boleh jawab soalan dalam kubur pun tentu nak salahkan UMNO gak

Anonymous said...

Auta tak masuk akal. Diri sendiri tak dapat jaga macam mana jadi pengawal. Tapi orang PAS & PKR bodoh macam lembu hanya pikir satu hala. Halanya hanya UMNO yang salah. Tak analitikal langsung.

Anonymous said...

DR ABU, MBBS (permatang pauh) MEMANG BODOH..

Morphine adalah ubat tahan sakit yang diberi kepada pesakit yang mengalami kesakitan sederhana atau kuat. Dose selamat yang di cadangkan oleh manufacturer ialah 5-20mg. Ianya boleh diberi dalam bentuk intravenous (IV) with rapid onset of action or intramuscularly (IM) with slower onset of action. Ianya datang dalam concentration 10 mg per ml. Oleh itu kita perlu bagi 2 cc untuk bagi 20 mg. Ini masih dose selamat yang dicadangkan oleh manufacturer..

Dalam kes ini, doktor telah sahkan yang bodyguard ni overdose morhine.. Pihak PKR kata orang UMNO suntik semasa dia nak teman dr azizah naik pentas.. Logik kah...

FYI nak bagi 2 cc IM bukan senang dan cepat macam nak bagi IV... Gerenti menjerit punya kesakitan kalau bagi dengan cepat.. Selalunya ia diberi dengan perlahan.. Oleh itu tidak mungkin ianya dapat diberi dengan cepat semasa dia nak naik pentas.. Lain lah kalau ianya diberi dalam bentuk IV.. Tapi kalau nak beri IV ianya perlu diberi malalui branulla atau di inject terus dalam vein... Ini selalunya dibuat oleh doktor termasuk doktor gigi atau orang yang inject diri sendiri seperti penagih dadah.. Dahlah tu, dose 20mg tu pun mungkin tak akan buat pernafasan atau jantung berhenti.. Kalau tidak tak lah manufacturer suggest that dose..

Pikirlah...

Kebarangkalian...
1. Body guard tu memang paenagih dadah.. Dah biasa inject morphine sendiri.. Cuma terlebih inject hari tu...
2. Body guard tu nak publisiti by attempted to commit suicide.. Mungkin tak puas hati dengan majikan atau suami majikan.. Kalau dia mati ke nanti, mesti ada yang mintak enquiry dsbnya.. Dan dia ni pun bukan berguna pun kalau nak loncat parti tunjuk tidak puas hati sebab dia bukan ahli politik seperti yang lain lain tu..
3. Publisiti murahan dari PKR.. cuma script tak berapa cerdik.. Nak minta simpati daripada rakyat tunjuk kekejaman UMNO sampai nak bunuh body guard dr wan.. Nanti anwar masuk penjara siapa nak jaga dr wan..
4. Cubaan bunuh atau ugutan dari PKR kepada body guard tu.. Mungkin dia dah tahu banyak rahsia dan dah ugut majikannya.. Mungkin ini digunakan untuk suruh dia senyap atau pun next time dia Tau keluarga dia akan dicederakan..
5. Propaganda penulis.. Mungkin tak berlaku langsung..
6. Kesilapan doktor.. Harap doktor tu ada toxicologyevidence dan sebagainya, dan bukar sekadar andaian sahaja.. Harap pihak berwajib dapat soal doktor tersebut apa yang sebenarnya berlaku.. Bukan nak beri pressure pada dia, cuma takut profession doktor di malaysia akan dipergunakan seperti lawyer sahaja.. Juga untuk beri keadilan kepada body guard tu.. Mana tahu memang betul apa yang dikatakan di atas..

Anonymous said...

901.. Confirm Anwar bersalah..

Kalau karpal singh pun dah boleh rasa macam tu, tak kanlah dia salah.. Dia dah jadi lawyer dan handle banyak case macamni betahun tahun... Tahulah dia...

Cuma sekarang kita harap perhimpunan 901 ni akan aman seperti yang dijanji oldh Azmin Ali.. Tapi kena hati hati sikit dengan mamat kuat spin ni.. kalau apa apa terjafi pin dia tetap betul dan polos salah...

Anonymous said...

Harap dapat confirm dengan Nik Aziz yang dia betul ada janji nak turun besok untuk 901.. Nak tengok macamana nik aziz dipergunakan oleh anwar..

Anonymous said...

Cari bogyguard pun seorang penagih dadah dan kali ni overdose nak tangkap stim lebih sikit bagi menyambut hari kepulangan B.A.B.I ke Sungai Buluh Resort. Biar dia mampus lagi baik. Jangan takut nanti Wan Azizah tak ada bodyguard. Wan Azizah tu kalau di letak di persimpangan jalan sibuk tak siapa nak ambil. Dah lunyai depan belakang hasil penangan belalai bengkok Anugerah Tuhan !!!!!

Powered by Blogger.