Jan 9, 2012

'16 SEPTEMBER' KEMBALI - ANWAR JUMPA SEMULA 30 MP BN MALAM INI!!?Kelihatan momentum Anwar Ibrahim kembali mekar setelah Hakim memutuskan Ketua Pembangkang itu tidak bersalah.Ianya disambut dengan sorakan Penyokong2 beliau dan beberapa Pemimpin Pakatan dan BN. Eh? Pemimpin BN?

Kehadiran salah seorang bekas Pemimpin UMNO yang kini bergiat aktif melalui NGO yang diasaskan Ku Li iaitu AMANAH benar2 menjadi tanda tanya ramai pihak. 

Ku Li yang sepatutnya hadir pada hari ini mendengar keputusan Kes Liwat Anwar tidak kelihatan. Yang hadir adalah wakil kanan beliau Kadir Sheikh Fadzir yang juga merupakan Pemimpin tertinggi AMANAH.

Dijangkakan isu Lompat Parti 16 September yang cuba dicetuskan Anwar 3 tahun dahulu bakal dibangkitkan semula. Beberapa perbincangan sedang diatur bagi menyusun semula strategi 16 September memberi keyakinan kepada beberapa MP BN yang disasarkan Anwar bakal menyokong beliau sebelum ini.

'Permainan Politik' yang semakin bercelaru ini sememangnya menggusarkan beberapa MP dari Barisan Nasional. Ini kerana isu 16 September cuba dibangkitkan semula setelah melihat momentum Anwar naik melonjak bermula hari ini.

Adakah Kerajaan BN bakal tumbang sebelum PRU13 bakal berlangsung. Hari ini PM Najib Tun Razak pulang dari Afrika. Ada komen mengenai keputusan Kes Liwat Anwar?
6 comments:

Anonymous said...

Budak UPSI tu patut di buang uni sahaja... Jangan di gantung gantung.. Tak ikut peraturan uni.. Dah kena warning banyak kali dengan explanation letter pun masih berdegil... Buat perabis duit rakyat sahaja pergo uni kalau asyik nak berdemo.. Dahlah bodoh, result pun tak seberapa.. Kalau Dr Hassan boleh dipecat kenapa budak ni tak boleh dipecat..

Adi Kencana said...

Pakatan dah pening x blh pakai strategi raih undi simpati!!

NURUL IZZAH KANTOI LAGI CUBA FITNAH SPR!! Baca di sini!!

http://apakecoh2.blogspot.com/

Anonymous said...

Tak tahu ke... Judge tu akan dilantik jadi chief judge after PRU nanti

Anonymous said...

Adi kencana..

Diam diam ajelah.. Bagilah pakatan rakyat seronok dulu dulu...

Anonymous said...

Adi kencana..

Diam diam ajelah.. Bagilah pakatan rakyat seronok dulu dulu...

Anonymous said...

nak lah rasa jugak pakatan rakyat memerintah malaysia... BN jer yang tadbir... boring nya... asyik 2 bn..bn...bn... tv1.2.3.45678910111213..asyik citer pasal bn jer... semuanya yang buruk pasal PR... mcmana ek... adil ke media malaysia..

Powered by Blogger.