Dec 19, 2011

SOKONG HASAN ALI - MUSTAFA ALI GELAR DEWAN ULAMA' PAS ORANG GILA!!


 Niat murni Ketua Dewan Ulama' PAS Pusat menegur sikap tuduh menuduh di dalam Parti yang semakin kritikal dianggap 1 pandangan sempit. 

Rata2 pendirian Pemimpin PAS Pusat yang kini dimonopoli puak Pro Sekular menganggap teguran Ustaz Harun Taib itu bersifat berat sebelah dan tidak profesional membuat teguran secara terbuka.

Ustaz Harun Taib telah memberi reaksi setelah SU Agung PAS Mustafa Ali membuat pertuduhan terhadap 2 Pemimpin PAS Ustaz Nasharuddin dan Hassan Ali. Harun Taib menasihatkan agar Pimpinan PAS menghentikan sikap tuduh menuduh dan mengaibkan individu secara terbuka kerana ianya 1 budaya yang tidak sihat dan tidak pernah berlaku dalam parti.


PAS dakwa Harun Taib sentiasa membina semangat kasih sayang di kalangan sesama Pemimpin dan situasi yang berlaku ini bukan sahaja mencalar krelibiliti Pemimpin PAS malah menampakkan secara jelas agenda politik mengatasi dakwah Islamiyah yang dipupuk di kalangan Pemimpin.


Mustafa Ali dikatakan berang dan beranggapan teguran itu ditujukan ke atasnya dan mendesak PAS Pusat memberi kata sepakat mengeluarkan arahan agar Dewan Ulama PAS tidak masuk campur dalam urusan pentadbiran Parti.
Tindakan memburuk2 kan Ustaz Nasha dan Hassan Ali turut tidak dipersetujui Timbalan Mursyidul Am PAS, Dr. Harun Din.

Makin songsang. Jahaman perjuangan PAS. Inilah akibat terlalu taksub memperdaya Agama sebagai alat menjaja imej Parti menghina parti lawan. Akhirnya memakan diri. 

2 comments:

Anonymous said...

Beza besar dakwah orang tablig dengan orang PAS
Dakwah Tablig - Kluar dakwah berkumpulan dan bawa wang saku sendiri untuk bekalan berdakwah bila balik rumah duit habis berbelanja
Dakwah PAS - Prgi dakwah pakai kereta mewah bawak duit minyak dan belanja sedikit balik dari ceramah bawak duit berguni-guni.....

AntaraPos said...

Layakkah PAS Laung Slogan "PAS For All"? | http://antarapos.com/v1/index.php?q9nan56SpKPkoObnaNGXpVvZn7Wkb5Zi | http://www.antarapos.com

Powered by Blogger.