Dec 22, 2011

"SAYA AKAN BERJUANG HAK LELAKI GAY DI MALAYSIA!!" - ARIFF.







Ini kali pertama Ariff Alfian Rosli, bekas pelajar Malaysia di Dublin, Ireland yang tersebar gambar tunjuk dia ' kahwin' dengan sejenis lelaki Mat Saleh  bersuara. Itupun bukan kepada wartawan Malaysia tetapi pada akhbar Irish Times.

Dia enggan ulas isu gambar 'kahwin' itu tetapi mendakwa dia tetap beragama Islam akan terus dengan agama Islam sampai ke akhir hayatnya.

Dalam pada itu dia menafikan ' tidak dapat dihubungi'. Katanya sekalipun sudah tidak berkomunikasi dengan bapanya tetapi masih berhubung dengan saudara mara lain.

Isu Ariff, 28,  dipercayai 'kahwin' sejenis dengan  gambar berpakaian lengkap baju Melayu pada majlis itu telah mencetuskan gempar di Malaysia.

Bapanya seorang pesara TLDM mendakwa mereka sudah lapan kali ke Dublin  tetapi tidak dapat menemui Ariff yang merupakan bekas pelajar perubatan tajaan Petronas.

Ariff mengaku dia berseliseh faham dengan bapanya pada tahun 2009 dan selepas itu tidak berhubung dengannya lagi.

Sebelum ini, Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata siasatan akan dibuat berhubung penyebaran gambar di Internet yang mendakwa seorang lelaki Melayu 'berkahwin' dengan lelaki warga asing di luar negara.

Artikel berkaitan (klik pada tajuk di bawah) :-


1.  'INI NEGARA DEMOKRASI.. JGN. HINA GOLONGAN GAY!!' - ..AMBIGA.

24 comments:

Mulut Hebiaq said...

Saya akan perjuangkan hak saya untuk tidak membenarkan lelaki gay mendapat hak mereka dibumi Malaysia ini..

Jeffry said...

SLM BRO..MINTK IZIN NK LINK ARTIKEL NI >:]

Fadzli Zulkoad said...

what the f@#%?

Anonymous said...

bodoh banggang org yg perjuangkan hak gay kat malaysia...tambah lagi klu islam...mmg bodoh banggang...tunggu jek la balasan dr ALLAH S.W.T....laknatullah

Anonymous said...

Salah faham dgn bapa? mungkin bapa dia dah terbau perbuatan anak dia ni. Kesian otak bijak tapi mcm najis BABI.

Jgn kita org melayu buat bodoh mcm puak pakatan haram yang diam shj menyorok bawah kain pelikat anwar bila kes ini timbul, ini baru 2 kes shj,kalau mereka ini diberi muka entah entah byk lagi timbul mcm cheta shrek kentut dlm swamp timbul segala galanya...

Anonymous said...

PERJUANG HAK GAY DALAM ISLAM???

nak bukak mazhab baru ke ni??

Anonymous said...

klau tahap mcm ni sepatutnya dah boleh diperangi...

islam mengharamkan amalan songsang

budak ni dgn ego nak menghalalkan plak....
nak tengok besar mana kuasa dia..

Anonymous said...

Sedar atau tidak, Bila BN berkuasa sepenuhnya, perkara ini tidak berlakau, kalau ada pun mereka main sorok2.

Tetapi bila PKR/DAP/PAS bergabung, perkara ini bermaharaja lela berlaku. Ini kerana peranan PAS di samping 2 parti sahabatnya tidak lebih sebagai kutu yang merayap di celah bulu roma.

Tunggu masa untuk di picit, nak bersuara tidak sekali, takut di herdik, bila ada yg bersuara, pemimpin besar mengatakan hanya pendangn peribadi, tidak mewakili parti????. Ini lah permainan PAS yang terlebih islamnya dari Islam itu sendiri.

Bila sudah bersekongkol dengan Peliwat tegar PKR,General Kafir Laknatullah DAP,Maka PAS jadilah Parti MUNAFIKUN ISLAM terbesar Malaysia..

Sampai kiamat sekali pun PAS jgn mimpi nak merintah MALAYSIA, sekalipun pembangkang menang pilihanraya umum. Selagi bernaung dibawah PKR/DAP, Malaysia sudah merdeka, tetapi PAS masih terus di jajah.....

Disebabkan inilah..maka tidak hairan manusia2 yang berjuang untuk kebebasan berani memperjuangkan agenda mereka, hatta ianya dilaknati...PAS sudah terperangkap dengan permainan yang mereka aturkan sendiri. Ibarat tali tangsi yang berbelit, makin diurai makin berselirat.

Anonymous said...

Setuju ngan anon kat atas..Jadi tolak PR dalam PRU13. Semoga Malaysia aman semua macam dulu2. Amin.

Anonymous said...

Anak Derhaka, Hati- Hati Lah Jika Kau Derhaka Terhadap Ayahanda mu Kanda khuatir kau akan ditelan B..i di panah Pe..ir, Baliklah kepangkal jalan.. Iklas..

Anonymous said...

freedom of rights. freedom of speech. freedom to do what is necessary for the wellbeing of oneself. tindak- tanduk dia akan ditanggung oleh dia sendiri. tidak perlu kita comment ataupun mengutuk perbuatannya kerana baik atau salah, dia yang akan tanggung perbuatannya. seperti kami whom are exercising our rights to make a scene in this matter, he has his rights to do what he wants. i agree that this is against the will of the society and the norm. but my point is let him do what he wants. kita tak ada kena-mengena dgn perkara ini. ini adalah perkara that has to be dealt by his family alone. not us.

Anonymous said...

ini tak ada kena mengena dgn politik.

Anonymous said...

kalau kena bala bukan kena kat sorang je bro...so kena ambik kisah..amal makruf nahi mungkar,,,kalau bala tu kan kat dia sorng takpe la tknak ambik kisah...

HardyBoyz MijiHarD said...

Kisah Nabi Luth telah menceritakan bahawa Allah murka apabila manusia beradab songsang..ini yg awak nak perjuangkan..entah thap mana kamu di sisi alam..bertaubatlah!!!

Anonymous said...

"Freedom of rights, freedom of speech and freedom to do whatever..." memang aku setuju 'statement' ni. Tapi bila dia melibatkan Wang Rakyat (Biasiswa) untuk membuat benda-benda sumbang yang binatang sendiri tak buat...ITU YANG AKU TAK SETUJU...!!!!!

Anonymous said...

Hak d dunia ini boleh le d canangkan . Takda pulak d pikirkan hak dia di akhirat kelak.sbab hak dia d syurga kalau tak brtaubat nasuha rasenya jdi hak neraka jahanam yg bawah sekali...tu. sedarle diri sikit.

Anonymous said...

Dam hal ini kita sebagai umat islam adalah wajib menasihat atau menghalang dr beliau melakukan sesuatu yg dilarang oleh Allah. kerana pada waktu akhirat kelak dia akan menarik umat yg akan masuk syurga kerana tiada org menghalang dan menasihat beliau. dan ini adalah tanggungjwb sesama umat islam wajib menasihati dan mencegah. waallahuallam...

Anonymous said...

sy akan berjuang hak utk menghapuskan golongan GAY melayu islam di malaysia....boleh ke ni?

Anonymous said...

DALAM ISLAM GAY/LESBIAN HARAM. KALAU MAU ISLAM KENA TOLAK GAY/LESBIAN NI 100%.

Anonymous said...

kota Rom tidak dibina dalam satu hari.. jadi.. inilah hasil pembentukan kita terdahulu... semoga kerajaan dapat muhasabah diri..kalau salah kembali kepangkal jalan

Anonymous said...

Kembalilah kepangkal jalan , dan jangan kembali kepangkal bontot, sebab dek bontot kau tulah , seluruh umat Islam di dunia ini menyumpah kamu. dan dilaknat ALLAH, Taubatlah sebelum terlambat, Sesal dulu pendapatn, sesal kemudian tiada gunanya, Kalau setakat Mat Saleh serabai tu, kau abaikan agamamu , nescaya ALLAH akan berikan azab yang pedih semasa kau di dunia ini lagi, Tak caya tunggulah MUSIBAH yang menanti kau wahai jantan gay!!!!!

Anonymous said...

Jgn kita sesekali menghalalkan yg haram dan mengharamkan yg halal. Dosa tetap dosa, pahala tetap pahala..semudah itu shj. Jgn kita jadi bijak pandai utk memanipulasi ajaran dlm AlQuran yg akhir kelak hanya akan membinasakan kita semua.
Berjuang kita !! Hapuskan bangsa gay ini yg berlatarbelakangkan hak asasi manusia. InsyaAllah diberkatiNya. Less talk, more action!!

habib said...

dunia ohh dunia..semakin menuju pengakhiran semakin bertambah2 masalah..
betullah sabda nabi s.a.w bahawa umat islam itu akan binasa di tangn mereka sendiri...takutnya

Anonymous said...

Mengaku masih Islam tapi nak jadi gay? Mazhab apa ni?

Powered by Blogger.