Dec 11, 2011

PRU13 - ULAMA' PAS DEDAH CALON DAP MELAYU BAKAL MB SELANGOR!!Kenyataan melalui akhbar media bebas Sinar Harian yang mendakwa terdapat perancangan untuk meletakkan calon DAP Melayu sebagai bakal MB di Negeri Selangor dan Perak disahkan beberapa Pimpinan PAS akar umbi. 

Ini kerana sememangnya Pakatan menjangkakan DAP bakal menang besar pada PRU13 dan menguasai DUN di 2 Negeri tersebut. Malah kempen telahpun bermula di mana Pimpinan PAS dan PKR sedang berperang habis2 an mempertahankan DAP yang dilabelkan sebagai parti yang menentang perjuangan Syariah.

Beberapa tokoh PAS diketuai Mat Sabu dakwa mereka sedang menggerakkan jentera di seluruh Negara bagi meracuni minda masyarakat Melayu agar menerima DAP sebagai sebuah parti yang telus dan menerima Syariah Islam.

Namun, strategi ini lebih berkesan jika Karpal Singh disingkirkan kerana Pengerusi DAP Kebangsaan ini acap kali tidak sehaluan dengan strategi ini dan terlalu kerap menjadi penghalang membuat kenyataan2 media yang merosakkan perancangan tersebut. (mengambil contoh isu Mat Indera yang bertujuan bagi memperlihatkan Parti Komunis Malaya sebagai salah sebuah parti yang memperjuangkan kemerdekaan di Negara ini).

Keadaan ini amat dikhuatiri tokoh2 PAS tambahan pula tindakan pimpinan tertinggi PAS yang dikuasai Pro Sekular ekstrim mencantas pimpinan parti yang Pro Ulama' seperti Ustaz Nasha dan yang terbaru Hassan Ali.2 comments:

Anonymous said...

Apa nak jadi dengan dunia ni...kata berjuang untuk Islam tapi kerjasama dengan musuh Islam hentam sama Islam..

Tengoklah Pak Lebai gambar atas tu...kusyuk benar dengar ustazah ceramah dekat mimbar ....ni yang buat tunggang terbalik tuuuu.....

Anonymous said...

NI LA AKIBAT BILA ISLE SESAT DITERIMA OLEH ORG YG PENDEK AKAL...

PEJUANG HAMAS...

Powered by Blogger.