Dec 20, 2011

NIK ABDUH DAKWA HADI AWANG GILA KUASA - SANGGUP HINA JIHAD ISLAM!!






Naib Ketua Pemuda PAS Pusat, Nik Abduh telah menyerang HARAKAH yang menyiarkan karikatur terbaru yang nyata didakwa menghina bekas Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharuddin Mat Isa. 


Beliau yang juga anak kepada MB Kelantan Nik Abdul Aziz menganggap tindakan tersebut benar2 mengaibkan insan yang beliau gelar sebagai 'Kekanda' beliau.

Beliau turut mendakwa PAS Pusat sewajarnya mengambilkira pandangan kesemua ahli akar umbi terhadap kenyataan Ustaz Nasha dan tidak hanya mengambil kesimpulan daripada majoriti Pimpinan PAS yang dikuasai puak berhaluan kiri (Pro Erdogan) tanpa merujuk kepada Majlis Syura Ulama' PAS. Perancangan menjatuhkan dan mengaibkan Ustaz Nasha dakwa beliau seolah2 menidakkan peranan Ulama' PAS dan tidak mencerminkan budaya amalan kepimpinan Ulama' yang merupakan slogan PAS.



Sambil mengiyakan kenyataan Ustaz Nasha, Nik Abduh sendiri melihat sendiri peranan Hadi Awang selaku Presiden semakin terbatas dan terus membiarkan puak Pro Erdogan/Sekular PAS terus menerus membuat keputusan yang bercanggah dengan perjuangan Parti demi kepentingan kuasa bersama DAP dan PKR.

Nik Abduh juga mempersoalkan tindakan Pimpinan PAS Pusat yang terus menerus mengaibkan Ustaz Nasha walhal pemimpin ini katanya telah sekian lama berkhidmat dalam parti dan berjuang menegakkan Islam sejak era kepimpinan Pemuda PAS 1980an.

Nik Abduh dalam pada itu mendesak agar Karikatur tersebut ditarik semula dan mendesak pihak Harakah memohon maaf atas tindakan biadap menghina Pemimpin PAS itu.


4 comments:

Anonymous said...

hoi abduh, engkau tak usahlah nak komen, hadi awe tu gila kuasa.

dah betul lah tindakan dia tu kan presiden. engkau sape,

bapak engkau pon pork nik, apa kurang, gila kuasa tahap giban tau, dahlah nyanyuk, besar pala toya tak nak undur pegang kuasa nak tunggu mampos?

Betul lah said...

Betul, betul, betul

usin said...

nik abduh tujukan kata2 itu pd abuya dia melalui hj hadi. direct nanti jatuh derhaka pulak.. yg betul tetap betul yg salah tetap salah. aku sokong nik abduh...

Anonymous said...

Aku sokong nik abduh, dia tu ada penderian, bukan mcm ahli Pas yang lain tu semua nya "loose cannon" especially mat sabun

Powered by Blogger.