Dec 28, 2011

KHALID GAGAP SOGOK WANG WARGA EMAS TERPILIH UMPAMA PELACUR!!

Jelas kelihatan Program Jom Shopping Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dilihat bukan sahaja satu bentuk sogokan yang menggunakan wang Kerajaan Negeri Selangor, akan tetapi ianya juga memperlihatkan jumlah tanggungan hutang yang amat besar terpaksa dipikul iaitu RM2,038,200.

Bukan itu sahaja, warga2 emas yang berdaftar kini telah ditipu Kerajaan Negeri Selangor apabila janji awal untuk memberikan Skim Program ini kepada kesemua 160 ribu warga emas kini tidak menjadi kenyataan. Walaupun jumlah yang diperuntukkan melalui Bajet 2012 Kerajaan Negeri Selangor bagi Skim ini tidak berubah, apa yang memusykilkan secara tiba2 Kerajaan Negeri mendakwa kopun yang menjadi didaftar hanya separuh daripada jumlah 160 ribu warga emas yang berdaftar.

Alasan? Tidak diberi. Kenapa. Ia jelas bercanggah dengan janji pimpuinan Pakatan yang mendakwa setiap warga emas akan pasti menerima pakej Jom Shopping melalui pemberian kopun tersebut.

Malah dikatakan ada beberapa pasaraya yang bekerjasama dengan Kerajaan Negeri untuk skim ini bakal menarik diri kerana berang dengan tindakan Kerajaan Negeri yang masih belum menjelaskan wang kepada syarikat pasaraya seperti yang dimetarai.

PENIPU!!

0 comments:

Powered by Blogger.