Dec 5, 2011

ISU BAI'AH - KHALID SAMAD GELAR DIN PUDU "PEMIMPIN LURUS BODOH!!"Tindakan Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub mengulas mengenai Ikrar Bai'ah yang dibacakan Timb. Presiden UMNO pada hari terakhir Perhimpunan Agung Parti tersebut yang lalu menyebabkan beberapa Pemimpin PAS Pro Erdogan/Anwar naik berang dan menggelar beliau sebagai Pemimpin Lurus Bendul.

Rata2 menganggap Din Pudu yang baru sahaja menyertai Kem Pro Sekular ini terlalu obses mengejar populariti membawa suara Anwar sehingga menghancurkan Pelan sebenar Kumpulan ini. Din Pudu tanpa berfikir panjang mengherdik Ikrar Bai'ah yang kata beliau meniru Konsep PAS walhal perbezaan besar Bai'ah PAS adalah Sumpah akan jatuhnya Talak ke atas isteri jika mengkhianati Parti.

Itu sahaja sudah membuktikan Din Pudu agak lembab berfikir sebelum membawa suara mewakili PAS. Isu Bai'ah agak sensitif untuk diperjelaskan walhal UMNO sendiri tidak bersumpah meletakkan syarat yang kritikal.

Beliau yang didakwa hampir setiap hari membuat Sidang Media berkenaan isu2 semasa sedang dididik Anwar bagi mengubah pendirian, persepsi dan kemuncaknya Piagam PAS yang bakal menghancurkan pelan sulit mereka jika ianya dijadikan bahan Psywar terbesar buat PAS.

Selain Din Pudu, antara barisan Kepimpinan Parti yang merupakan balaci2 Anwar di dalam PAS termasuklah Khalid Samad, Dzulkefly Ahmad dan Mahfuz Omar.


0 comments:

Powered by Blogger.