Dec 29, 2011

LATEST - ELIZABETH WONG DIPECAT JAWATAN EXCO..!!? KENAPA!!?Kelihatan Elizabeth Wong kini menjadi bualan negatif beberapa Pemimpin DAP dan sebilangan dari rakan dalam parti sendiri iaitu PKR gara2 'membantu' sebuah parti yang didakwa kononnya menjadi punca utama Anwar dihumban ke penjara. 

Malah Anwar selaku diktator PKR bakal mengarahkan Eli mengadap beliau sebelum ke penjara bagi meluahkan rasa kekecewaan terhadap tindakan Eli yang dianggap mengkhianati Parti. Anwar mungkin sedang terfikir untuk mengarahkan Khalid Gagap selaku MB mengambil tindakan terhadap Eli. Kenapa semua ini berlaku?

Semua ini gara2 tindakan Elizabeth Wong terlepas pandang membiarkan pihak yang bertanggungjawab termasuklah Kerajaan Negeri diwakili beliau selaku Exco Pelancongan, meluluskan permit melalui MBSA bagi Barisan Nasional Selangor  menganjurkan sebuah Karnival secara besar2 an.
Karnival Sayangi Selangor yang telahpun berlangsung dan dirasmikan oleh Timbalan Pengerusi BN Negeri, Datuk Seri Noh Omar sebentar tadi memberi ruang kepada masyarakat Negeri menikmati aktiviti2 keluarga secara sederhana akan tetapi yang secara kebetulan dapat menyambut Tahun Baru 2012 pada kemuncak malam terakhir 31 Disember ini.


 


Hari ini sahaja petang tadi baru selesai pertandingan fesyen Wanita Muslimah yang menampilkan pakaian2 Islam mengikut peredaran fesyen terkini. Lokasi Tarikh dan Acara Program ada tertera seperti di gambar2 yang dipaparkan.Banyak aktiviti2 dan pertandingan2 unik yang mengikuti citarasa segenap lapisan masyarakat menjangkau ruang sedia ada. Sebuah aktiviti yang sederhana dan tidak melampaui batasan, jauh sekali jika dibandingkan dengan Sambutan Tahun Baru yang lalu anjuran Kerajaan Negeri. 
Sambutan tersebut didakwa nyata tidak menghormati masyarakat Islam yang turut serta dengan mempersembahkan tarian menjolok mata masyarakat Cina. Gambar di atas ini adalah salah seorang urusetia yang berpakaian tidak sopan semasa sambutan Tahun Baru 2010 Peringkat Kerjaaan Negeri Selangor. Adakah sesuai ditampilkan pakaian sebegini untuk sebuah karnival keluarga?

YB. Eli nampaknya akan 'dibelasah' Anwar kerana tidak memantau pengajur bagi program Karnival ini dan dengan mudah BN Selangor mendapat permit untuk menganjur sebuah Program Besar2 an untuk rakyat.

Dan selepas ini, mungkinkah Eli bakal menerima nasib yang sama seperti Hasan Ali? Mungkin pihak penganjur Karnival patut menjemput YB. Eli. Mungkin kesedihan beliau terubat sedikit apabila turut serta bersama warga BN?


1 comments:

Anonymous said...

HARAP TIDAK BERLAKU GEJALA SOSIAL SEMASA KARNIVAL NI BERLANGSUNG...

ELI JGN LUPA BAWA KY OK...

PEJUANG HAMAS...

Powered by Blogger.