Dec 15, 2011

ANAK MUDA DAH MAKIN SAMSENG - CAMPAK KE LIBYA SAJA ORANG MACAM NI!!Kalau orang2 tua cakap, tak ada adab. Bila diri sendiri sudah tak mengaku bangsa sendiri, inilah jadinya. Boleh cakap kalau Bangsa melarang, tapi Islam tak larang, lebih baik ikut Islam. Siapa cakap Islam tak larang? 

"Tengok Negara2 Arab? Mereka lebih 'hebat' berdemonstrasi menentang Kerajaan. Siap bunuh Presiden Negara mereka di Libya. Semua itu kerana keadilan." Itu cara Islamkah? Ikut cara Arab beerti ikut cara Islam? Najib tu perangai macam Ibrahim Libyakah? Yang dibunuh kerana dituduh merogol anak2 gadis di Negara sendiri? 

Macam Saddam Hussein? Dibunuh oleh musuh Islam sendiri kerana diktator menyekat suara rakyat? Nak mansuh ISA, sudah dimansuh. Ni sekarang suruh mansuh AUKU pula. Itu nak, kita bagi. Ini nak, kita beri. Itu bukan suara rakyat dah. Itu suara sumbang puak yang mahu menjahanamkan rakyat.Sudah2 lah tu Pembangkang. Kamu semua api2 kan penipuan kamu kepada segerombolan kumpulan Mahasiswa memberontak di jalanan. Kamu nak tumbang Kerajaan dengan cara sebegini? Jangan jadi Pemimpin Agama yang jahil nakkan kuasa sehingga gadai maruah Negara. 


Hidup biar aman. Nak berpolitik ikut undang2. Apa guna semua undang2 dicantas yang akhirnya melahirkan puak2 sebegini? Jangan jahanamkan slogan Malaysia Negara Aman dan Harmoni disebabkan emosi puak2 sebegini yang akhirnya Agama dan Bangsa sendiri yang musnah ditanam hidup2.Orang muda berpangkat Mahasiswa gunalah akal fikiran dengan waras. Hendak mengkritik kena pada caranya. Beringatlah kita anak Muda memang mudah memberontak. Akan tetapi kawallah pemberontakan itu. Janganlah kemaruk hendak berkecimpung dalam arena Politik sehingga membawa kemusnahan kepada sistem Pentadbiran sedia ada. Apa yang begitu zalim Akta AUKU ini sehingga perlu memberontak atas nama demonstrasi,akan tetapi jelas demonstrasi itu boleh membawa rusuhan? Mahasiswa itu terpelajar. Belajar berfikir secara waras. Kita diberi guru sebagai pemberi ilmu.Bukan untuk buta2 mengikut segala yang diajar. Akan tetapi untuk kita berfikir, bagaimana hendak menggunakan ilmu untuk memajukan diri, keluarga, masyarakat dan Negara dengan cara yang bijak dan bertoleransiJangan disebabkan menentang Undang2 yang kononnya zalim akhirnya Perlembagaan kita dibakar orang luar. Masa itu kamu hendak bergantung pada Undang2 apa? Undang2 yang dibawa Penjajah alaf baru sebagaimana yang telahpun berlaku di Iraq, Afganistan, Somalia dan Palestin. Jangan mengagungkan Pemimpin yang pamer diri Pahlawan Islam, akan tetapi tersirat sekongkol musnah Agama Allah. Apatah lagi Negara.

Masa tu nak memberontak? Tak ada tenaga dah.2 comments:

ajai62 said...

Assalam Bro

Persoalannya mereka ni majoriti ke minoriti? Rasanya macam puak sebelah sana aje...

Anonymous said...

Salam Bro...ini aku nak kasi tau..aku pernah kerje kat Libya pada 2007 masa Gadaffi hidop ..si Gadafi banyak bangunkan projek2 untuk rakyat Libya..kebanyakan rakyat Libya nie bangang skit sebab tu Gadafi bawa masok Expetriate luar untuk bangunan Minyak & Bangunan & Infrastruktur..tapi dasar rakyat Libya yg tidak bersyukor dan didalangi oleh puak2 pembangkang yang disokong NATO & Barat..akan jadik kat Msia jika Kerajaan Msia tidak ambil ikhtibar...

Powered by Blogger.