Nov 17, 2011

BANGKIT ISU MURTAD - ADUN DAP DESAK KHALID GAGAP PECAT HASAN ALI!!

 
Tindakan Hasan Ali membangkitkan isu murtad di dalam Sidang DUN dilihat agak keterlaluan kerana merendahkan mertabat dan maruah Agama lain. Itu reaksi beberapa ADUN DAP Selangor.

Mereka mendakwa Hasan Ali tidal sensitif dalam mbangkitkan isu tersebut dan tidak berbincang dgn exco2 yang lain.

Ia juga dakwa mereka jelas membuktikan Hasan Ali adalah agen UMNO yg diupah bagi membangkotkan kemarahan Pakatan terutamanya DAP.

Hasan Ali dalam ucapan SIDANG DUN pagi tadi telah menjelaslan akan bekerjasama dgn pihak JAIS dlm menangani gejala Murtad di Negeri ini.

Beliau turut menyebut punca utama gejala tersebut berleluasa adalah kerana keruntuhan akhlak di samping tarikan mereka terhadap 'dakwah' yang beroperasi senyap silit dari beberapa wakil gereja dgn cara memberi bantuan kebajikan kepada umat Islam di Negeri ini.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2 comments:

Anonymous said...

bersyukur kerana msih trdapat pemimpin islam seperti dato hassan ali.dato adalah pemimpin islam yg sebenar.berani dato kerana islam,itu benar.jgn jdi seperti pemimpin yg lain yg mengaku islam tp sebenarnya hanyalah pemimpin islam demokrasi yg takt untuk menegakkan kebenaran kerana takt hilang pengaruh dan undi.itulah pemimpin ISLAM DEMOKRASI.
semoga Allah merahmati kita semua...

Anonymous said...

SELAGI ADER ORANG MELAYU YANG JADI PENCACAI DAPig SIAL CELAKA HARAM JADAH TU, SELAGI ITU AGA ISLAM AKAN DIPERKOTAK KATIKKAN OLEH MEREKA YANG MEMANG ANTI ISLAM... DATO HASSAN ALI HANYA MAMPU MELAHIRKAN RASA TAK PUAS HATI TENTANG ISU MURTAD KE ATAS ORANG ISLAM... MENGAPA DAPIGS CELAKA TU KATA MERENDAHKAN AGAMA LAIN? TAKDER KENA MENGENA KALAU MEMANG MEREKA TIDAK TERLIBAT!!! MASALAHNYA TEMBELANG MEREKA TELAH PECAH, TERUTAMA SI TERASSA COCK SIAL TU DAN ELIZA BOHSIA

Powered by Blogger.