Nov 12, 2011

TERKINI - NIK ABDUH DESAK NASRUDIN TANTAWI LETAK JAWATAN!!?

Kelihatan Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Nasrudin Tantawi kini rebah akhirnya menyokong kepimpinan Ambiga. Beliau dalam kenyataan hari ini mengugut Kerajaan pimpinan Najib akan berganding bahu bersama Ambiga dalam menjayakan BERSIH 3.0 jika tuntutan2 yang dibawa Gabungan pimpinan Ambiga itu tidak dilaksanakan sebelum PRU13.

Melayu CinDia kadangkala agak pelik dengan sikap PAS yang sanggup bersekongkol dengan puak yang memperjuangkan 1 penentangan yang salah di sisi Agama. Bagaimana PAS boleh bekerjasama dengan pihak sebegini? Inilah realiti politik tanah air.

Agama dijaja dan disundal demi kepentingan politik mereka. Mungkin Nasrudin telah rebah. Akan tetapi, dikatakan Naib beliau, Nik Abduh tidak sama sekali akan mengalah. Adakah ianya sebagai isyarat kepimpinan Nasrudin tidak lagi releven?

Nik Abduh dakwa beberapa puak Pemuda PAS mendakwa beliau tidak berpuas hati dengan kenyataan Nasruddin yang nyata bercanggah dengan pendirian Pemuda PAS yang tidak akan sama sekali bersubahat dan bersekongkol dengan mana2 pihak yang memperjuangkan isu yang bertentangan dengan Syariah.

Kenyataan Nasruddin membuktikan beliau kini rebah dengan tekanan Puak Pro Sekular yang menguasai kepimpinan tertinggi Parti. Jika itu pilihan beliau, bersekongkol dengan Ambiga, tanggalkan serban kamu itu dengan segera. Memalukan!!2 comments:

Anonymous said...

kalau tanggalkan serban janggut jangan lupa cukoq jugak...baru jambu

Anonymous said...

sudah di bigaikan oleh ambigai

Powered by Blogger.