Nov 23, 2011

SUKAN SEA - PELAJAR MALAYSIA DI INDONESIA TERIMA UGUTAN BUNUH!!






Susulan kemenangan Tempat Pertama bagi acara bola sepak Sukan SEA baru2 ini, beberapa pelajar Malaysia yang menuntut pengajian Universiti di Indonesia dilaporkan menerima ugutan bunuh daripada penyokong2 mereka.

Tindakan ini mencerminkan tindakan tidak profesional penyokong2 mereka yang tidak dapat menerima kekalahan pasukan Indonesia.

Pihak Kementerian yang bertanggungjawab sewajarnya berhubung dengan Kerajaan Indonesia bagi memaklumkan hal ini di samping memastikan tidak berlakunya insiden2 sedemikian yang boleh meragut nyawa anak2 Malaysia yang sedang menuntut di Negara Seberang.

Jangan sampai dah berlaku insiden2 sedemikian, baru hendak bertindak.


4 comments:

POLITIK NEGERI SEMBILAN said...

Assalamualaikum, salam 1 malaysia
Tuan,
Seandainya tidak keberatan tolong masukkan link ini kedalam blog list tuan. kerjasama tuan amat dihargai dan terima kasih.

N9kini.net
url: http://www.n9kini.net

Sekian,
Salam perjuangan.

Anonymous said...

Kenape lah teruk sangat...takde maknanya Sukan Sea dibuat di Indonesia kerana penyokongnya terlalu fanatik...harap Kerajaan Malaysia dan Indonesia cari jalan agar hubungan kembali pulih kerana kita serumpun

praha2 said...

kti selalo sangat suko berkato" kitop kan serumpun" inilah balo nyo kerano rambut samo hitam hati lainlain. ini perpatah oran melayu. kito selalu berkato nak tolong oran tapi pertolongan kito tak dihargai./ mengapo kito tak belajar dari insiden ini?

Anonymous said...

Indon ni baru je nak kenal bola. Dulu2 diorang fanatik badminton sampai player2 kita kena baling ngan kahak yang diorang kumpul banyak2 lam plastik kat istora senayan. Skang bola pulak. Sukan SEA bola indon start masuk pun tahun 77. Kat indon ada satu klab fanatik nama Jack Mania yang cukup anti dgn team Harimau Malaya.

Powered by Blogger.