Nov 23, 2011

PRU13 - DAP KATA PAS KARUT.. TAK LAYAK TAMBAH KERUSI PARLIMEN!!


Tindakan PAS yang mahu menambah kerusi Parlimen pada PRU13 seolah2 PAS tidak sedar akan kelemahan parti itu sendiri.

Rata2 Pemimpin DAP mendakwa, PAS sewajarnya sedar akan jumlah kerusi yang mereka perolehi pada PRU yang lalu yang merupakan jumlah terendah di dalam komponen Pakatan.

Sewajarnya, adalah lebih layak DAP dan PKR yang mendapat kerusi yang lebih tinggi pada PRU kali berdasarkan jumlah kerusi yang mereka perolehi jauh lebih tinggi seterusnya membantu kemenangan Pembangkang.

Dijangka Mesyuarat Pakatan akan diadakan petang ini bagi membincangkan hal tersebut.


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone


3 comments:

Anonymous said...

Cuma nak minta semua org bersedia menghadapi kemungkinan. Negara kini aman damai sebab semua pihak boleh terima hakikat alam. Tapi sekiranya BN ditakdirkan lenyap lepas PRU13, kita bimbang ramai yg akan meroyan dan tidak dapat menerima hakikat, mereka akan kembali menjadi rakyat yg tidak kebal undang2 dan pemimpin yg terpaksa melepaskan jawatan dlm GLC dengan gaji puluhan ribu dan ada yg ratusan ribu mungkin boleh sasau sebab wang berkenaan la kerap digunakan untuk melayan kerenah kuncu2 rapat. Apabila tiada wang maka kuncu pasti entah kemana. Untuk mengelakkan perkara itu terjadi, maka rakan2 dalam BN dan org2 yg dimaksudkan tadi harap bersabar dan kita pasti PRU akan berlaku setiap 5 tahun. Kalau kita berkata benar dan ikhlas berkhidmat, maka kita akan tetap menjadi pilihan pengundi.

AntaraPos said...

Mustahilkah DAP Jadi Tauke Pakatan Rakyat Pasca PRU 13? | http://antarapos.com/v1/index.php?page=content.php&newsid=997&type=%27news' | http://www.antarapos.com

Anonymous said...

Buat program Karut dan tidak terancang macam Ketua Pengarah Yayasan dan team pengurusan Yayasan Pem bangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPIEM). Dulu buat projek perumahan rugi dan macam-macam program lain tak berjaya. Semua syok sendiri. Harap pihak kerajaan beri perhatian serius.Dahlah guna Dr tipu.

Powered by Blogger.