Nov 10, 2011

PROJEK FITLOT SHAHRIZAT.. MUSLIMAT PAS MINTA MAAF PADA SHAHRIZAT!!?





Isu projek Pusat Feedlot Kebangsaan (NFC) yang dimainkan Ketua Wanita PKR Hantu Zuraidah sebelum ini terhadap Shahrizat Abdul Jalil sekeluarga telah mendapat reaksi negatif dari beberapa Pemimpin Muslimat PAS. Mereka beranggapan ianya 1 serangan yang tidak sewajarnya berlaku terhadap seorang Pemimpin dari pihak parti lawan yang amat mengambil berat terhadap nasib kaum Wanita tanpa memandang dari mana2 sudut atau ideologi. (KLIK DI SINI untuk paparan tersebut.) Reaksi buat pertama kali Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat semalam menggambarkan wajah dan sikap sebenar beliau. Lantas menurut Sumber dalaman Muslimat PAS, lebih ramai Anggota Muslimat PAS peringkat akar umbi secara peribadi melahirkan rasa simpati terhadap beliau dan mendesak Zuraida tuduhan dan fitnah tersebut dihentikan serta merta. Walaupun melihat nada jawapan Shahrizat agak tegas, namun kebanyakan anggota sayap parti PAS itu yakin, ada rasa kecewa dan kecewa di sanubari Shahrizat yang sentiasa memastikan golongan wanita di Negara ini tidak bercakaran sesama sendiri dan bersatu membina kekuatan membela kaum Hawa. Ada yang sehinggakan mendoakan agar Shahrizat tabah menghadapi fitnah ini dan berang dengan suara2 sumbang dari beberapa kerat Pemimpin Muslimat PAS Pusat yang menyokong fitnah ini. Mereka juga beranggapan Zuraida mencermin diri terlebih dahulu kerana beliau didakwa tidak pernah memperjuangkan nasib kaum Hawa seperti Shahrizat akan tetapi hanya memberi fokus mempromosi Ketua Umum beliau, Anwar Ibrahim dan mengheret kaum Wanita ke jalan raya membela Pemimpinnya itu. Kebanyakan anggota yang bersimpati dengan Shahrizat merupakan puak2 yang menyokong atau Pro Ketua Muslimat Pusat terdahulu iaitu Ustazah Nuridah Mohd Salleh.






1 comments:

Anonymous said...

SDRA
izin saya masuk

FEEDLOT projek :
Keluarga Shahrizat tak patut terlibat.

Sharizat adalah UMNO ketua cawangan ketua wanita dan juga Menteri penuh kabinet, maka ia adalah "publik figure".
Bila dah jadi publik, semua orang nampak kan, maka, kalau dah dapat projek yang di biayai olih kerajaan dan duit pembayar cukai, lagi lah tambah "public figure".
Jadi kalu dah jadi publik figger 3 kali , "there is nothing as private except what you do in the bedroom and what you do in the toilet/bath room".

Sama juga dengan RRR di Pulau Pinang.VVVIP marah orang libat kerabat dalam cerita umum.

Sama juga kalau dah mau sangat nak jadi flom dan kerabat flom kan.Bila masuk arena nasional dah jadi public figger.

Sepatut nya keluarga menteri dan menteri tak bolih, tak bolih , tak bolih ambil dengan projek tajaan kerajaan ,itu kardinal prinsiple di UK dan Amrika syrikat Ostolia EU.
apa pasal kat sini ada menteri get involved ?
Sharizat,anda kan lawyer mesti faham prinsip of konflik of interests,disclosure,macam kes kes AA MAS Khazanah EO Sime Securities Komision Ramunia dll tempoh hari?
Ada orang kata "my family worked hard", saya tanya balik "working hard ikut acuan apa ,model siapa, 24hrs-365day,japanese model korean model atau british model"?
arjuna waspada
changkat lobak.

Powered by Blogger.